Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
24.04.2024
Ä°stanbul /

23 Nisan 2018 - 11:06
Almanya Ülkelerinde Türkiye nin seçim kampanyası yürütmesine izin vermeyeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın erken seçimler öncesinde Avrupada Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapacağını açıklamasının ardından, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı siyasilerin Almanyada seçim kampanyası yürütmesine izin verilmeyeceğini söyledi.
Almanya  Ülkelerinde Türkiye nin seçim kampanyası yürütmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

DW Türkçenin haberine göre, Kanadanın Toronto kentinde G7 dışiÅŸleri bakanları toplantısına katılan Bakan Maas, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maas, “Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanyada seçim kampanyası yürütülmeyecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Maas, “Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli” dedi.

HER İKİ TARAFIN DA FAYDASINA DEĞİL

Türkiye ile geçen yıl yaÅŸanan tartışmaların tekrarlanmamasını dilediÄŸini vurgulayan Maas, “yaÅŸanan bu tartışmanın her iki tarafa da faydası olmadığını” belirtti.

ERDOĞAN: AVRUPADA TÜRK VATANDAŞLARINA SESLENECEĞİM

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Cumartesi günü NTV televizyonunda yaptığı açıklamada, “Büyük ihtimalle ÅŸu anda yurt dışındaki hazırlığımız tamam. Şöyle 10-11 bin kiÅŸilik bir kapalı spor salonunda –ÅŸu anda ülkeyi açıklamayacağım- orada uluslararası kuruluÅŸun inÅŸallah toplantısında bulunacağım ve orada Türk vatandaÅŸlarıma sesleneceÄŸim. Ve büyük ihtimalle de Avrupayı orada toparlayacağız, orada da inÅŸallah bu konuÅŸmamızı yapacağız” ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

Türkiyede 16 Nisan 2017de yapılan anayasa referandumu öncesinde, Türk bakanların Almanyada katılacakları seçim etkinlikleri yerel yönetimlerin kararı ile iptal edilmiÅŸti. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanın iptal kararlarını “Nazi uygulamalarına” benzetmesi, Almanyada tepkiyle karşılanmış ve iki ülke arasındaki iliÅŸkilerde gerginlik yaÅŸanmıştı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.