Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

21 Temmuz 2020 - 15:38
Avusturya'da Müslümanları Fişlemek İçin Özel Merkez Kuruluyor
Avusturya, ülkede yaşayan Müslümanları fişlemek için özel bir merkez kuruyor. "Siyasal İslam"la mücadele kılıfı altında kurulacak merkez aracılığıyla Müslümanlara ait kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi toplanacak.
Avusturya'da Müslümanları Fişlemek İçin Özel Merkez Kuruluyor

Avusturya'da İslam karşıtlığı tehlikeli bir boyut kazanıyor.

Sebastian Kurz'un baÅŸbakanlığındaki koalisyon hükümeti, "antisemitizm, ırkçılık ve din motivasyonlu aşırıcılıkla mücadele" baÅŸlığı altında dokümantasyon merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Kurz'un lideri olan Halk Partisi ise merkezin yalnızca "siyasal Ä°slam" ve Müslümanlara yönelik faaliyet göstereceÄŸini açıkladı.

"Siyasal Ä°slam" ile kastedilenin ne olduÄŸu ise açıklığa kavuÅŸturulmadı. 

Hükümet, dokümantasyon merkez aracılığı ile Müslümanlara ait bütün dernek, cami ve kültürel faaliyet yürütülen kurumları gözlem altına almayı planlıyor.

Hükümetin bu yaklaşımı, Müslümanların potansiyel suçlu olarak görüldüÄŸü ve gözlem adı altında fiÅŸleme çalışması yapılacağı yorumlarına neden oldu.

Halk Partisi'nin açıklaması, baÅŸta koalisyon ortağı YeÅŸiller Partisi’nden bazı milletvekilleri olmak üzere sivil toplum kuruluÅŸları ve akademisyenlerin tepkisine neden oldu. 

Kaynak: TRT Haber

 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.