Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

29 Temmuz 2020 - 13:26
Merkez Bankası'ndan ''enflasyon'' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, 'Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8,9 olarak gerçekleşeceği, 2021 sonunda yüzde 6,2 olacağı tahmin edilmektedir' dedi.
Merkez Bankası'ndan ''enflasyon'' açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini 1,5 puan artırdı, yüzde 8,9 yaptı.

TCMB Başkanı Murat Uysal'ın sunumundan satır başları;

“Ä°kinci çeyrekte geliÅŸmekte olan ülkelerden portföy çıkışları devam etti ancak ilk çeyreÄŸe göre azaldı.Seyahat kısıtlamalarının gevÅŸetilmesiyle turizm gelirlerinde toparlanma bekliyoruz. NormalleÅŸme adımlarıyla kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle birlikte belirsizlik halen yüksek seyretmekte.

GeliÅŸmekte olan ülkelerden portföy çıkışları ikinci çeyrekte yavaÅŸlayarak da olsa devam etti. Küresel risk iÅŸtahının etkisiyle döviz kuru oynaklıkları gerilerken, alınan parasal ve mali tedbirlerin katkısıyla kredi büyümesi hız kazandı. Ticari kredilerdeki artışın son dönemde bir miktar ivme kaybetmekle birlikte güçlü seyrettiÄŸini görüyoruz.

Tüketici kredileri mayıs sonrası dönemde belirgin bir ivme kazandı. Kademeli normalleÅŸme adımlarıyla birlikte iktisadi faaliyette mayıs ayında baÅŸlayan toparlanma güç kazanmaktadır.

Önümüzdeki dönemde turizm gelirlerinde kısmi bir iyileÅŸme bekliyoruz.

Ä°ÅŸsizlik oranları artarken, iÅŸgücüne katılım oranındaki düÅŸüÅŸ bu artışı sınırladı."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.