Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

04 AÄŸustos 2020 - 10:34
İncen in Parti i lkeleri Belirmeye Başladı.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, partisinden ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Muharrem İnce'yle ilgili edindiği yeni bilgileri aktardı. Selvi, 'Yeni parti Türkiye’ye hitap edecek. Sağ-sol, Alevi-Sünni, başörtülü-başı açık gibi bir kaygısı olmayacak' dedi.
İncen in  Parti  i lkeleri Belirmeye Başladı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, partisinden ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olduÄŸu iddia edilen Muharrem Ä°nce'yle ilgili edindiÄŸi yeni bilgileri aktardı. Selvi, yeni partinin hiç siyaset yapmamış, alanında uzman olan yeni isimler tarafından kurulacağını; partiye 'Ä°nce'nin ekibinin kurduÄŸu parti' görünümü verilmeyeceÄŸini; partide eski CHP'li sadece kendisinin olacağını ifade etti.

Selvi, kurulacak yeni partinin ilkelerinin ÅŸöyle olacağını aktardı:
Partinin bir ayağı Kandil'de, bir ayağı Ankara'da, bir ayağı Moskova'da, bir ayağı Ä°ran'da, bir ayağı Brüksel'de olmayacak. Ä°ki ayağı da Ankara'da olacak.
Yeni parti Türkiye'ye hitap edecek. SaÄŸ-sol, Alevi-Sünni, baÅŸörtülü-başı açık gibi bir kaygısı olmayacak.
Cumhuriyetçileri bir çatı altında toplayacak bir parti olacak.

Muharrem Ä°nce'nin parti kuracağını ilk olarak gazeteci Yalçın Bayer duyurmuÅŸtu: 
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, kurulacak olan yeni partinin 15 Eylül'de, Hakkari'de kurulacağını yazısında paylaÅŸmış;  "Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli deÄŸerlere baÄŸlı bir parti... CHP'nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beÅŸ oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti..." olacağını belirtmiÅŸti. 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.