Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
24.04.2024
Ä°stanbul /

04 AÄŸustos 2020 - 15:46
Bahçeli den Meral Hanıma Eve Dön Çağrısı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, "CHP’nin milletimizin ruh köküne bu kadar yabancı olması bizim için şaşırtıcı değildir. Müze olması gereken, vitrin süsünden farksız olan aslında CHP’nin köhne siyasetidir" dedi.
Bahçeli den Meral Hanıma Eve Dön Çağrısı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kulislerde konuÅŸulan Muharrem Ä°nce'nin kendi partisini kuracağı iddialarına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Ä°nce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiÄŸim bir ÅŸey var, CHP’yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye’nin karşısına kurÅŸun asker gibi dikenler boÅŸ durmuyor. Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz” dedi.

Bahçeli, "Sayın AkÅŸener'in böyle gitmeyeceÄŸini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düÅŸtüÄŸünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doÄŸru ve tutarlı bir davranış olacaktır" açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları ÅŸöyle:

"CHP'NÄ°N BAÅžINA GELMEDÄ°K KALMAZ"

Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem Ä°nce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor. CHP’de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz. CHP’nin milletimizin ruh köküne bu kadar yabancı olması bizim için ÅŸaşırtıcı deÄŸildir. Müze olması gereken, vitrin süsünden farksız olan aslında CHP’nin köhne siyasetidir.

MERAL AKÅžENER'Ä°N AYASOFYA ZÄ°YARETÄ°

 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerif’in ibadete açılması inanç özgürlüÄŸümüzün, irade gücümüzün, istiklal hükmümüzün tarihsel bir gereÄŸidir. Hamd olsun Müslüman Türk milletinin 86 yıldır bir sır gibi vicdanında mahfuz tuttuÄŸu ikamesi imkânsız olan haklı beklentisi gerçekleÅŸmiÅŸtir. CHP’nin Ayasofya’ya nasıl baktığı bellidir.

Müze olarak kalması CHP’nin yegane arzusuydu. Hatta Sultan Ahmet Camii’nin bile müze olmasını telaffuz etmiÅŸlerdi. CHP’nin milletimizin ruh köküne bu kadar yabancı olması bizim için ÅŸaşırtıcı deÄŸildir. Müze olması gereken, vitrin süsünden farksız olan aslında CHP’nin köhne siyasetidir. Yunanistan ne dediyse CHP tekrarladı. Yunan bayrağı yarıya indi, CHP yönetiminin yüzü asıldı, yelkenleri suya düÅŸtü. Ne üzücü bir durumdur ki, Türkiye’nin inanç ve egemenlik haklarını kullanmasına dış odaklarla birlikte CHP de tepki gösterdi. Ä°leri düzeyde rahatsızlık yaÅŸadı.

Malum gafile kelam nafile kelamdır. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri var söylemez. CHP istikametini kaybetmiÅŸ, siyasi iffetini ikbal kaygısıyla heba etmiÅŸtir. HDP’nin Ayasofya Camii’ne soÄŸuk, mesafeli ve uzak tavrı ortadadır. Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerif’in ibadete açılması HDP’nin karalar baÄŸlamasına, Yunan zihniyetiyle eÅŸ zamanlı yas tutmasına neden oldu.

Yani zilletin iki ayağı huzursuz, keyifsiz ve kederlidir. Çünkü bunların kumanda odasında ezana, bayraÄŸa, vatana ve mukaddes emanetlere husumet duyan çevrelerin ağırlığı söz konusudur. Fakat Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerif’i geçtiÄŸimiz günlerde ziyaret ederek iki rekât Tahiyyetü’l-mescid namazı kıldı. Tahiyyetü’l-mescid namazı mescidin selamlanması, saygı gösterilmesi demek ise de, esasen Yüce Allah’a ÅŸükür, saygı ve tazimdir.

AKÅžENER'E "ARADA KALACAÄžINA EVDE OL" ÇAÄžRISI

Bana göre bu ziyareti ve ibadeti ziyadesiyle memnuniyet vericidir. Allah kabul etsin. Zillet Ä°ttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düÅŸmüÅŸtür. Meral Hanımın kendisi adına hayırlı bir geliÅŸmedir. Sayın AkÅŸener’in böyle gitmeyeceÄŸini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düÅŸtüÄŸünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doÄŸru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. Ä°kbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düÅŸmektense evde olmak isabetli bir tercihtir.

KAYNAK: Ä°HA, DHA

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.