Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

10 AÄŸustos 2020 - 17:56
Lübnan'da hükümet istifa etti
Lübnan Başbakanı Hassan Diab liderliğindeki hükümet istifa etti. Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Beyrut Limanı'ndaki patlama Lübnan'da istifaları arka arkaya getirmişti. Ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Enformasyon Bakanı ve Çevre Bakanı, Başbakan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.
Lübnan'da hükümet istifa etti

GeçtiÄŸimiz günlerde tarihin en büyük patlamalarından biriyle sarsılan ardından da hükümete dönük protestolarla gündeme gelen Lübnan'da istifa dalgası yaÅŸanıyordu.

Hükümetin istifa edeceÄŸi ve bakanların tamamen görevlerini bırakacağı iddiaları gündeme taşınırken, ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı Marie Claude Najm, Maliye Bakanı Ghazi Wazni, Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, BaÅŸbakan Hassan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmiÅŸti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

Patlama sonrası Lübnan'da ilk istifa! Ä°kinci istifa haberi de geldi

HÜKÜMETÄ°N Ä°STÄ°FA ETTİĞİ AÇIKLANDI

Gelen yeni habere göre; Lübnan BaÅŸbakanı Hassan Diab liderliÄŸindeki hükümet istifa etti. Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Açıklamayı Lübnan SaÄŸlık Bakanı yaptı.

"ÜLKEYÄ° DAHA BÜYÜK BÄ°R KAOS BEKLÄ°YOR"

Yıllardır Lübnan'da yaÅŸayan ve bölgeyi en iyi bilen gazeteci Nalan Yazgan, gelen haber sonrası yaptığı ilk paylaşımda "Bugün katıldığım beÅŸ yayında da söylediÄŸim üzere Hasan Diab liderliÄŸindeki hükümet istifasını sundu. Lübnan'ı daha büyük bir kaos bekliyor" ifadelerini kullandı.

PATLAMADA BÄ°LANÇO AÄžIR

BaÅŸkent Beyrut'taki limanda depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat patlamış ve ÅŸu ana kadar 158 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 6 binden fazla kiÅŸi de yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.