Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

13 AÄŸustos 2020 - 11:25
Siyonistler Gazze'ye hava saldırısı düzenledi
Siyonist İsrail savaş uçakları, Gazze'de çeşitli bölgelere hava saldırısı düzenledi.
Siyonistler Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

AA muhabirinin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, bir kısmı Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam'a ait Gazze'deki farklı noktalara hava saldırısı düzenlendi. 

Can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına iliÅŸkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Ä°srail ordusundan da hava saldırısına iliÅŸkin bilgi paylaşılmadı. Ä°srailli yetkililer, daha önce Gazze'den Ä°srail'e yangın çıkaran balonlar fırlatılmasını hava saldırılarının gerçekçesi olarak duyurmuÅŸtu.

İsrail Gazze'ye akaryakıt girişini yasakladı

Ä°srail'in iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yürüten Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) BaÅŸkanı Tümgeneral Kemil Ebu Rukn, yaptığı açıklamada, "Ä°srail, ÅŸu andan itibaren ikinci bir emre kadar Gazze Åžeridi'ne akaryakıt giriÅŸini durdurmuÅŸtur" ifadelerini kullandı.

Ebu Rukn, kararın Gazze'den Ä°srail'e yakıcı balonların atılmasının sürmesi gerekçesiyle alındığını söyledi. 

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada da savaÅŸ uçakları, helikopterler ve tanklarla Gazze'deki Hamas Hareketi'ne ait bazı hedeflere saldırı düzenlendiÄŸini duyurdu. 

Açıklamada, Hamas'a ait deniz kuvvetleri merkezi, yer altındaki altyapı (tüneller) ve gözetleme kulelerinin hedef alındığı aktarıldı. 

Ä°srail'in Yediot Ahronot gazetesi, dün Ä°srail'in Gazze'ye yakın bölgelerdeki yerleÅŸim yerlerinde 20 yangın çıktığını bildirdi. 

Ä°srail, dün abluka altındaki Gazze Åžeridi'ndeki Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düÅŸürmüÅŸtü.

 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.