Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

13 AÄŸustos 2020 - 11:37
İnce parti için tarih verip adını açıkladı
CHP'de gözler partiyle ipleri koparan Muharrem İnce'nin basın toplantısına çevrilmişti. Ankara'daki bir otelde düzenlediği toplantıda "Bin Günde Memleket" adlı bir hareket başlattığını açıklayan İnce, "4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Sivas'ta olup memleket hareketini başlayacağız" dedi. Muharrem İnce, "Seçim gecesi neredeydin?" sorusunu da ilk kez ayrıntılarıyla yanıtladı.
İnce parti için tarih verip adını açıkladı

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimlerindeki cumhurbaÅŸkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem Ä°nce, günlerdir beklenen açıklamasını yaptı.

Yeni bir parti kurarak siyasi hayatına devam edeceÄŸi konuÅŸulan Ä°nce, Ankara'da bir otelde düzenlediÄŸi basın toplantısında baÅŸlattığı "hareketin" detaylarını anlattı. Ä°nce, "CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde gece neredeydin?" sorusuna cevap vererek, partisinin yerel seçimlerde baÅŸarılı olduÄŸunu söyledi. Ä°nce ayrıca, Cumhur Ä°ttifakına gitmeyeceÄŸini de söyledi.

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları;

- CHP tarihinde grup baÅŸkanvekilleri ilk kez seçimle seçilmedi.

- Türkiye'deki muhalefet Mavi Vatan konusunda destek mesajı vermelidir.

- Ben inanıyorum ki Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür.

- Kurultayda CHP Genel BaÅŸkanı kimseyi dinlememiÅŸ, konuÅŸup gitmiÅŸtir. Kurultay iradesini tanımayan bir genel baÅŸkanımız var artık. CHP, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuÅŸ bir parti deÄŸildir. Ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılırsam da CHP'yi kurtarmak için ayrılırım.

"BÄ°N GÜNDE MEMLEKET" HAREKETÄ°

- Biz bir hareket baÅŸlatıyoruz. Ve bu bir muhalefet hareketi deÄŸildir.  Bugün baÅŸlattığımız hareketin adı "Bin Günde Memleket" hareketidir. Kadrosu Türkiye'nin sorunlarına kafa yoran çözüm üreten kiÅŸilerden oluÅŸmaktadır. 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Sivas'ta olup memleket hareketini baÅŸlayacağız.

"ATATÜRK DÜÅžMANLARI BÄ°ZÄ°M HAREKETÄ°MÄ°ZDE OLMAYACAK"

- Bizim hareketimizde asla Atatürk düÅŸmanları olmayacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz Atatürk'tedir. Bu hareket ayrımcılığa karşı çıkacaktır. Kadına ÅŸiddet ve çocuk istismarına en ÅŸiddetli ÅŸekilde karşı çıkacaktır. Anlattıklarım bir cumhuriyet öÄŸretmeninin hayalleri deÄŸildir. ArkadaÅŸlarımızla birlikte yollara düÅŸeceÄŸiz.

"SEÇÄ°N GECESÄ° NEREDEYDÄ°N?" SORUSUNA AYRINTILI YANIT

- Mitingde görevlendirdiÄŸim arkadaşım listeye konulmamış. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Bana yakın isimleri milletvekili adayı yapmıyorlar. Bu psikolojide miting yaptırıyorlar ve moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. "Bana bilgi verin" dedim bilgi vermiyorlar. Ä°kinci tura kaldı mı kalmadı mı? Bilmiyorum. 13 bin sandıkta CHP'nin gözlemcisi yok. 4 milyon oyu sokaÄŸa bırakmışlar. Gece yarısı bizim genel baÅŸkan yardımcılarımız çıktı "seçim ikinci tura kaldı" dedi. Nereden biliyorsun. 4 milyon oyu sokaÄŸa bırakmışlar. Benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. O gece krizi kötü yönetmiÅŸ olabilirim, özür diliyorum. Ama bana veri veremediler. Seçim geçmiÅŸ parti seçimi tartışıyor beni davet etmiyorlar.

BEÅžTEPE'YE GÄ°DEN CHP'LÄ° Ä°DDÄ°ASI

"Bir CHP'li saraya gitmiÅŸ." Yapmayın etmeyin Genel BaÅŸkan'ı arıyorum "gelin bir araya gelelim" diye. Ä°ki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba Genel BaÅŸkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti. Ä°nsanın aklına bu geliyor.

"CHP TAM DA Ä°KTÄ°DARA YÜRÜRKEN Ä°NCE NEDEN BÖYLE YAPTI"

- CHP'nin iktidarı demek ÅŸu demek, CHP Genel BaÅŸkanın cumhurbaÅŸkanı olması demek. Ben iktidardan bunu anlarım. EÄŸer ErdoÄŸan'ın eski arkadaÅŸlarından birini cumhurbaÅŸkanı yapacaksan ben ona CHP iktidarı demem ki. Genel baÅŸkanın böyle bir iddiası yok ki. Böyle bir iddiası yoksa CHP'nin iktidara yürüdüÄŸü hayal demektir. Ä°ktidara yürüyormuÅŸ da ben engel oluyormuÅŸum. Ä°ktidara yürüme iddiası yok ki zaten.

"YEREL SEÇÄ°MÄ° HDP'LÄ°LER KAZANDIRDI"

CHP yerel seçimlerde baÅŸarısız mıydı? Hayır çok baÅŸarılıydı. Ä°stanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya'yı Kürt vatandaÅŸlarımız, HDP'liler kazandırdı. Destek verdiler, aday çıkarmadılar. Ama CHP Kürt vatandaÅŸlarımıza teÅŸekkür edemedi. Bu baÅŸarıyı küçümsemiyorum ama Kürtleri yok sayamazsınız.

MUHALEFETÄ° BÖLECEK SÖYLEMLERÄ°

- Cumhur Ä°ttifakına gitmeyeceÄŸim. Muhalefeti bölmüÅŸ olmam. Piyasada "saray bunu destekliyor" diyenler rant baronlarıdır.

KURULTAYDA TUVALET KENARINDA OTURTULMASI

- Kurultayda bana yapılan saygısızlığı hiç takmadım. Çocuk deÄŸiliz.

KAYNAK: HABER7

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.