Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

02 Ekim 2020 - 10:47
İYİ Parti’de Koray Aydın Yerini Korudu
İYİ Parti’de dün ‘A Takımı’ ve Meclis grup yönetimi belirlendi. Kurultayda yaşanan liste krizinin odağındaki isim Teşkilat Başkanı Koray Aydın, muhalif vekillerin ‘görev verilmesin’ talebine rağmen Başkanlık Divanı’ndaki yerini korudu.
İYİ Parti’de Koray Aydın Yerini Korudu

Ä°YÄ° Parti’de BaÅŸkanlık Divanı ve TBMM grubunun yeni yönetimi belirlenirken, kurultaydaki ‘oy verilmeyecekler’ listesinde adı olanlar da dahil yaklaşık 15 milletvekili oylamaya katılmadı. Ä°smail TatlıoÄŸlu grup baÅŸkanı seçilirken, Lütfü Türkkan ve Müsavat DerviÅŸoÄŸlu’nun Grup BaÅŸkanvekililiÄŸi görevlerine devam etmesi kararlaÅŸtırıldı.

Muhalif vekiller yayınladıkları bildiride ise istifa iddialarını yalanladılar ve isim vermeden Koray Aydın’a yüklendiler: “Kongremizde yapılan ve partimize verdiÄŸi zarar kamuoyumuzca malum yanlış ve kötü uygulamaların faillerinin Partimiz içindeki konumlarının akıbeti hususunda da ciddi endiÅŸelerimiz mevcuttur.”

Kapalı grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan AkÅŸener partisi içindeki liste tartışmaları konusunda “Derdimiz memleket meselesi, derdimiz iÅŸsizlik. Ä°ç meselelerimizle Türkiye’yi meÅŸgul etmeyi doÄŸru bulmuyorum” dedi.

SÖZCÜLÜK RAFA KALKTI

Genel Ä°dare Kurulu toplantısı sonucunda Yavuz AğıralioÄŸlu’nun yürüttüÄŸü Parti SözcülüÄŸü rafa kalktı. Liste tartışmalarının odağındaki isim olan TeÅŸkilat BaÅŸkanı Koray Aydın ise AkÅŸener ile görüÅŸen muhalif milletvekillerinin ‘Görev verilmesin’ talebine raÄŸmen yerini korudu. Muhalif vekillerin bu karar sonrası nasıl bir adım atacakları merak ediliyor.

Hürriyet



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.