Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

22 Ekim 2020 - 12:37
İnce: Muhalefet önce kendine baksın
CHP’li Muharrem İnce, gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze töreninde Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana çekilen fotoğraftan kendisinin kesilip çıkarılmasına tepki göstererek, "O fotoğrafı çeken, fotoğrafın CHP'nin resmi sitesinde yayınlanmasına izin verenlere teşekkür ediyorum. Partide bölücü kimmiş, herkes görmüş oldu" dedi.
İnce: Muhalefet önce kendine baksın

‘Bin Günde Memleket Hareketi' sloganıyla tüm ÅŸehirleri ziyaret etmeyi hedefleyen CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem Ä°nce, Sakarya ve Kocaeli'de gerçekleÅŸtireceÄŸi ziyaretler öncesinde Yalova’daki evinde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Ä°nce yaptığı açıklamada, gazeteci Bekir CoÅŸkun'un cenaze töreninde KılıçdaroÄŸlu’nun solunda yer tuttuÄŸu fotoÄŸraf karesinin, kendisinin bulunduÄŸu bölüm kesilerek paylaÅŸmasına tepki gösterdi.

'PARTÄ°DE BÖLÜCÜ KÄ°MMÄ°Åž HERKES GÖRMÜÅž OLDU'

FotoÄŸraf karesini kesenleri bölücülükle suçlayan Ä°nce, "O fotoÄŸrafı çeken, fotoÄŸrafın CHP'nin resmi sitesinde yayınlanmasına izin verenlere teÅŸekkür ediyorum. Partide bölücü kimmiÅŸ herkes görmüÅŸ oldu. Evet, partide bölücüler var. Onların da kim olduÄŸunu, oto fotoÄŸrafı yayan kiÅŸi, çeken kiÅŸi, ona onay veren kiÅŸiye bölücülerin kim olduÄŸunu gösterdiÄŸi için teÅŸekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'MUHALEFET KENDÄ°NE BAKSIN'

Muhalefetin 'Dış güçler bizi karıştırmak istiyorlar' gibi söylemlerden vazgeçmesi gerektiÄŸini söyleyen Ä°nce, ÅŸöyle devam etti:

"Muhalefet büyümüyor, küçülüyor. Muhalefetin yalanı 'Bizi saray karıştırıyor. Bize müdahale ediyorlar' ÅŸeklinde bir tavır koyuyorlar. Baktığımızda CHP'nin bir yetkilisi 'Ben Atatürk demem' diyorsa bunu kim söyletiyor. Peki kurultayın yetki vermediÄŸi kiÅŸileri, seçmediÄŸi kiÅŸileri aynı göreve iki satır yazıyla atıyorsan, bunu kim yapıyor. Azerbaycan konusunda, partiden farklı açıklamalar yapıyorsan bunun sarayla ne alakası var. Ä°skambil kağıdıyla ekonomiyi düzeltmeye çalışıyorsan kendine bakacaksın. Partinin genel baÅŸkanı ile cumhurbaÅŸkanı adayı bir cenazede yan yana gelmiÅŸ. DeÄŸerli bir aÄŸabeyimizi son yolculuÄŸuna uÄŸurlarken çekilen fotoÄŸrafı sen kesiyorsan, kendini tartışmaya açıyorsan kendine bakacaksın. Hem hata yapacaksın hem de suçlu arayacaksın. Bölücünün de kim olduÄŸu, yanlışı da kimin yaptığı, kimin karıştırdığı ortadadır. Ä°ktidarın karıştıracak takati yok. Biraz akıllı bir muhalefet olsa bunları göndereceÄŸiz ama önce muhalefet kendine baksın. 'Dış güçler bizi karıştırmak istiyorlar' gibi söylemlerden bir an önce vazgeçmeleri lazım."

'HODRÄ° MEYDAN SEÇÄ°ME GÄ°DELÄ°M' DEMEK DOÄžRU DEĞİL'

Bir anket firması tarafından yapılan araÅŸtırmada CHP'nin oy oranının yüzde 17'ye düÅŸmesiyle ilgili muhatabın kendisi olmadığını belirten Ä°nce, "Anketi ben yaptırmadım. Türkiye'nin güvenilir kurumlarının yaptırdığı anketler var. Yaklaşık öyle görünüyor. Ä°ktidarın oyu düÅŸerken muhalefetin de oyu düÅŸüyor. Ayrıca o anketi yapan firmaya CHP, 2014'ten beri 8 milyon liranın üzerinde para verdi. Kendi para verdikleri firma bu. Anketi ben yaptırmadım. O firma bunu açıklıyorsa CHP yönetiminin yapması gereken yeni bir anket yaptırıp 'Sonuç budur' demesi gerekir. Ama 'Biz hem anket yaptırmıyoruz, hadi hodri meydan seçime gidelim' demek doÄŸru deÄŸil. PolemiÄŸe girilecek kiÅŸi ben deÄŸilim. Cevap verilecekse anket yaptırdıkları firmaya cevap versinler. Yıllarca o firmaya para ödendi. Yenisini yaptırsınlar, muhatabı ben deÄŸilim” dedi.

Muharrem Ä°nce ayrıca, kararsız seçmen sayısının Cumhuriyet tarihinin en fazla olduÄŸu bir dönemde olduÄŸunu söyledi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.