Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
Ä°stanbul /

26 Ekim 2020 - 08:25
Lavrov dan Türkiye'ye ''Dağlık Karabağ'' çağrısı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Türkiye'ye Dağlık Karabağ'da ateşkesin sağlanması için nüfuzunu kullanma çağrısı yaptığını ifade etti.
Lavrov dan  Türkiye'ye ''Dağlık Karabağ'' çağrısı

Yunan haber ajansı ANA-MPA'ya konuÅŸan Lavrov, Moskova'da Azerbaycan ile Ermenistan dışiÅŸleri bakanlarıyla, ABD ve Fransa'dan temsilcilerin katılımıyla yapılan 11 saatlik görüÅŸmeler neticesinde 10 Ekim'de ateÅŸkes ve kapsamlı müzakere sürecinin yeniden baÅŸlatılmasını öngören ortak bir açıklama üzerinde anlaşıldığını hatırlattı.

Lavrov, "Türk partnerlerimizi nüfuzunu bu hedefi destekleme yönünde kullanmanın uygun olacağına ikna etmeye devam ediyoruz” dedi.

DaÄŸlık KarabaÄŸ'da 27 Eylül'de tırmanmaya baÅŸlayan ve giderek artan gerginliÄŸin ardından, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in davetiyle iki ülkenin dışiÅŸleri bakanları Moskova'ya gitmiÅŸti.

Moskova'daki görüÅŸme neticesinde 10 Ekim'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında DaÄŸlık KarabaÄŸ'da, insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arabuluculuÄŸu ve kriterleri doÄŸrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin deÄŸiÅŸimi için ateÅŸkes ilan edilmiÅŸti. Ancak ateÅŸkese raÄŸmen iki taraftan da ihlaller olduÄŸuna dair açıklamalar gelmeye devam etmiÅŸti.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.