Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

26 Ekim 2020 - 16:42
Erdoğan: Kapalı Maraş'ta bir piknik yapabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la yaptığı ortak açıklamada, 15 Kasım'daki Kıbrıs ziyaretinde Kapalı Maraş'ta bir piknik yapabileceklerini söyledi.
Erdoğan: Kapalı Maraş'ta bir piknik yapabiliriz

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) CumhurbaÅŸkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Birliktelik mesajlarının verildiÄŸi basın toplantısında 15 Kasım'da KKTC'ye bir ziyaret gerçekleÅŸtirileceÄŸini söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "15 Kasım'da Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaretimiz olacak. Bu ziyaretle beraber hem o gün o törenlere katılalım, aynı zamanda bu acil durum hastanesinin açılışını yapalım. Bu açılışla beraber iade-i ziyaretimizi yerine getirmiÅŸ olalım. Hepsini bir arada gerçekleÅŸtirmiÅŸ olalım." ifadelerini kullandı.

"KAPALI MARAÅž'TA BÄ°R PÄ°KNÄ°K YAPABÄ°LÄ°RÄ°Z"

Açıklamalarına devam eden Recep Tayyip ErdoÄŸan, bu vesileyle bir meseleyi daha gündeme getirmek istediÄŸini söyledi.

ErdoÄŸan, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt çavuÅŸoÄŸlu'na "Herhalde, sayın ÇavuÅŸoÄŸlu, Kapalı MaraÅŸ'ta diyorum ki bir piknik yapabiliriz." dedi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu'na piknik için bir mani olup olmadığını soran ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanı Tatar'a da aynı soruyu yöneltti.

 

"KIBRIS'TA ÇÖZÜMDEN YANAYIZ"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasında, "Türk tarafı Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır." ifadesini kullandı.

"Sadece Türk tarafının çaba göstermesi çözüm için kafi deÄŸildir, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının eÅŸit ortaklığı temelinde bir çözümü kabul etme niyetinin bulunmadığı aÅŸikardır." diyen  ErdoÄŸan, "(Kıbrıs'ta) Yarım asrı geride bıraktığımız müzakere sürecinde artık mevcut parametrelerle neticeye varılamayacağının anlaşılması gerekiyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"DOÄžU AKDENIZ'DEKÄ° MEVCUT DURUMUN MÜSEBBÄ°BÄ° RUM-YUNAN Ä°KÄ°LÄ°SÄ°"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye'nin Kıbrıs'ta acil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması yönündeki iradesinin baki olduÄŸunu belirterek, "DoÄŸu Akdeniz'deki mevcut durumun müsebbibi 2003'ten bu yana uyarılarımızı dinlemeyen yapıcı önerilerimizi dikkate almayan Rum-Yunan ikilisidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "15 Kasım'da KKTC'ye bir ziyaretimiz olacak." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Tatar'ın açıklamalarından satır baÅŸları;

KKTC CumhurbaÅŸkanı seçildikten sonra davetiniz üzere Ankara'da bulunmaktan, iki kardeÅŸ devletin ortak konularını ele almaktan son derece memnunum. Türkiye bizim kardeÅŸ vatanımız olmanın yanı sıra ana vatanımızdır. Türkiye 15 Temmuz 1974'te Kıbrıs Helen Cumhuriyeti'nin ilan edilmesinin ardından garantörlük hakkını kullanarak harekete geçseydi ne olurdu, düÅŸünülmelidir. Sayın CumhurbaÅŸkanım, Türkiye ve KKTC, Kıbrıs konusunun adil ve kalıcı bir anlaÅŸma saÄŸlanması için pek çok kez üzerine düÅŸeni yapmaya çalışmıştır. Rum tarafı hala 1974 öncesine geri dönmenin hayali içerisindedir. Türkiye'nin ortaya koyduÄŸu 5'li konferans önerisi bize göre bir son ÅŸanstır.  DoÄŸu Akdeniz'deki geliÅŸmelerin ele alınması için KKTC'nin de bir konferans toplaması önerisi bize göre son derece gerçekçi ve yapıcıdır. Hidrokarbonlar konusu Kıbrıs Rum tarafı için bir samimiyet testidir.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.