Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
İstanbul /

27 Ekim 2020 - 07:49
Partilileşme sürecine başlayan Sarıgülden CHP ye Sert Eleştiriler
Bugün DSP’ye sunacağı istifa dilekçesiyle yeni parti hazırlıklarına başlayacak olan Mustafa Sarıgül, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Muhalefet için “yorgun” nitelendirmesini yapan Sarıgül, “Ana muhalefet yerinde sayıyor. Oylarını yükseltemiyor. CHP’de ilerleyen bir yapı yok” dedi.
Partilileşme sürecine başlayan Sarıgülden CHP ye Sert Eleştiriler

Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştirme kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulundu.

 

"CHP'de ilerleyen bir yapı yok"

Muhalefetin yorgun olduğunu öne süren Sarıgül, CHP’ye yönelik de eleştirilerde bulundu. Sarıgül, “Ana muhalefet yerinde sayıyor. Oylarını yükseltemiyor” dedi. Neden CHP içinde devam etmediğine de değinen Sarıgül, “CHP ile görüşlerimiz son derece farklı. CHP'de ilerleyen bir yapı yok” ifadelerini kullandı.

 

"Tek başlarına iktidar olamadılar"

Sarıgül, Saymaz’a yaptığı açıklamada ayrıca, CHP’de bölünme yaşanmaması için 2010 ‘da TDH'yi partileştirmediklerini belirterek, “Bir partinin oyu yüzde 20-22, iktidar partisinin oyu 45-46'larda oluyor. 1-2 puan fark olsa doğru. Bunu yapmamak için 2010'da TDH'yi partileştirmedik. CHP yeni bir rüzgar aldığı için yolu açtık ama açtığımız yolda yeteri kadar yürüyüp tek başına iktidar olamadılar” şeklinde konuştu.



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.