Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

30 Ekim 2020 - 09:56
Mesut Yılmaz Vefat Etti
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, gördüğü kanser tedavisi nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybetti.
Mesut Yılmaz Vefat Etti

Florence Nightingale Hastanesi BaÅŸhekimi Uzm. Dr. Özgür Åžamilgil, eski baÅŸbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefat ettiÄŸini bildirdi.

Yılmaz'ın bir süredir tedavi gördüÄŸü hastanenin baÅŸhekimi Uzm. Dr. Åžamilgil, yaptığı yazılı açıklamada ÅŸunları kaydetti:

"Hepimizin bildiÄŸi gibi Türkiye Cumhuriyeti eski baÅŸbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciÄŸer kanseri ve sonrasında geliÅŸen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüÄŸü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düÅŸmüÅŸ ve Hakk'ın rahmetine kavuÅŸmuÅŸtur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı saÄŸ olsun."

Mesut Yılmaz, bir süredir tedavi altında bulunuyordu.  

MESUT YILMAZ KÄ°MDÄ°R?

Ahmet Mesut Yılmaz, 6 Kasım 1947'de Ä°stanbul'da doÄŸdu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ä°ktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Almanya Köln Üniversitesi Ä°ktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisans çalışması yaptı. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı, sanayi sektöründe görev yaptı.

1983 yılında Anavatan Partisi'nde kurucu üye olan Yılmaz, Avrupa Demokrasi BirliÄŸi Genel BaÅŸkan Yardımcısı oldu. Yılmaz'ın Almanca ve Ä°ngilizce dillerinde iki eseri yayınlandı.

Mesut Yılmaz, 17, 18, 19, 20 ve 21. dönemde Rize milletvekili. 45. hükümette devlet bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. hükümetlerde DışiÅŸleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. hükümetlerde baÅŸbakanlık, 57. hükümette devlet bakanlığı ve baÅŸbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yılmaz, 1991 ile 2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı.

Evli ve biri 2017'de vefat eden 2 çocuk babası olan Yılmaz, 5 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçirmiÅŸti.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.