Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

19 Kasım 2020 - 17:09
Akşener ve Karamollaoğlu'ndan 'Çakıcı' açıklaması
Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit içerikli mektubu ile ilgili açıklama yaptı
Akşener ve Karamollaoğlu'ndan 'Çakıcı' açıklaması

AkÅŸener-KaramollaoÄŸlu ortak açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Başkanı Meral Akşener'i partisinin Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yapılan ortak açıklamada AkÅŸener, Adalet Bakanı Abdülhamit Gü ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da "hukuk reformu" açıklamalarını hatırlattı.

AkÅŸener, "Sonra ne oldu? Sonra tehdit geldi sonra tehdite küçük ortağın tavrı geldi, o tehdite sahip çıkıldı. Åžimdi Sayın KılıçdaroÄŸlu'na bir tehdit söz konusudur, ayıptır çirkindir bunları bir kenara koyduktan sonra. Sayın Abdülhamit Gül'e dendi ki, küçük ortak tarafından ‘Haddini bil reform yapamazsın” Yani KılıçdaroÄŸlu'na tehdit geldi ama adresi Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Sayın ErdoÄŸan'adır. Bugüne kadar siyasi tarihimizde böyle bir tehdide sahip çıkan, bunun yanında duran siyasi cenahtan ilk ve tek tavır ve tutum olmuÅŸtur" diye konuÅŸtu.

'Türkiye'yi yönetenlerin kulağının üzerine yatması manidar'

CHP'nin ÅŸikayeti üzerine savcılığın soruÅŸturma açmasını olumlu karşıladığını belirten AkÅŸener ÅŸöyle devam etti:

"Fakat özellikle takip ettiÄŸim bir ÅŸey oldu, Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın, Ä°çiÅŸleri Bakanı'nın ve Adalet Bakanı'nın bu tavra karşı herhangi bir söylemi olacak mı diye. Åžu ana kadar olmadı. Ana Muhalefet Partisi Genel BaÅŸkanının bu manada tehdit edilmesi Türkiye'yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Bu beyefendilere hatırlatmak isterim ki, siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır, dün kendilerinin yaÅŸadığı pek çok konuda siyasetçiler siyasetçinin yanında durmuÅŸtur. Bunu milli iradeye karşı yapılmış bir tehdit olarak görmekte olduÄŸumu ifade etmek isterim. Ama asıl benim dikkatimi çeken baÅŸka bir durum var, o da ÅŸudur; Biz tüm siyasetçiler ben kendisine abi diye hitap ederim Temel Bey de dahil hepimiz çeÅŸitli dönemlerde tehdit aldık, bunlar hep oldu ama bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı. Asıl bakılması gereken yer burası."

Saadet Partisi lideri Temel KaramollaoÄŸlu da, “Adalet reformu dediÄŸiniz zaman kanunları çıkarmak kolay, adil olacağız demek kolay ama birisi adaleti çiÄŸnediÄŸi zaman sizden de olsa onun hakkında iÅŸlem yapabiliyorsanız iÅŸte o zaman Türkiye'de adalet vardır deriz” ifadelerini kullandı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.