Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

21 Kasım 2020 - 11:31
Bakan Soylu:Lafı eğip bükmeye gerek yok, afet bölgesindeyiz
İstanbul'da yaşanabilecek muhtemel bir deprem sonrasında şehir içi yolların açık tutulmasının hayati derecede önemli olduğuna vurgu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Aksi felakettir. Bunu net söyleyeyim, hiç lafı eğip bükmeye gerek yok' dedi.
Bakan Soylu:Lafı eğip bükmeye gerek yok, afet bölgesindeyiz

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD BaÅŸkanlığında düzenlenen Afet ve Acil Durum Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıda Bakan Soylu'nun yanı sıra AFAD BaÅŸkanı Mehmet GüllüoÄŸlu ve Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya da bulundu.

Güvenlik ve trafik

KonuÅŸmasında deprem sonrasında yaÅŸanabilecek önemli sorunlardan bahseden Bakan Soylu, "Bugün iki önemli sunumumuz var. Bir tanesi güvenlik ve trafik çalışmamız. Sürekli bunu anlatıyoruz, depremin ilk 6 saati bizim için mühimdir. Çünkü bu ilk 6 saatte hem deprem ve afetlerle ilgili alacağımız aksiyon, hazırlıkların sahaya yansıtılması; en önemlisi vatandaşımızın bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Özellikle doÄŸalgaz gibi elektrik ÅŸalterleri gibi, bir takım hem yangın hem zehirlenmelere teÅŸkil edebilecek süreçlerden vatandaşımızın depremden hemen sonra tedbir alabilmesini saÄŸlamalıyız" ifadelerine yer verdi.

Yolların önemine vurgu

Depremin ardından yolların açık tutulmasının hayati önem arzettiÄŸini vurgulayan Bakan Soylu, "Ä°nÅŸallah boÅŸ kalacak olduÄŸunu deÄŸerlendirdiÄŸimiz yollarda itfaiyelerin, ambulansların, arama kurtarma ekiplerinin araçlarının ilgili yerlere, enkaz alanlarına ulaÅŸmalarını temin edebilmek. Aksi? Aksi felakettir. Bunu net söyleyeyim, hiç lafı eÄŸip bükmeye gerek yok. Biz bir afet bölgesindeyiz, her türlü afetle de karşı karşıyayız. CoÄŸrafyamız böyle bir coÄŸrafya. Ä°stanbul bir depremde nereden kapanacak? Yollar hangi ölçekte kapanacak? Hangi hastane yollarını, hangi arama kurtarmayla ilgili nereye ve nasıl ulaÅŸacağız bütün bunlara yönelik adımlar ÅŸimdi yapılacak. Ardından toplanma bölgeleri ve tahliye gibi deÄŸerlendirmeler Kağıthane üzerinden gerçekleÅŸtirilecek. Deprem de bizim her gün karşılaÅŸtığımız mesele deÄŸildir ama karşılaÅŸabileceÄŸimiz meselelerdir. Yapmamız gereken mümkün olduÄŸu kadar hatırlatmaktır" dedi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.