Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

21 Kasım 2020 - 11:45
ErdoÄŸan:Kongrelerimizi Erteliyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine dikkat çekerek, "Salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz" dedi
ErdoÄŸan:Kongrelerimizi Erteliyoruz.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisinin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. olaÄŸan il kongreleri ile Vahdettin KöÅŸkü'nden canlı baÄŸlantıyla katıldı.

KonuÅŸmasına koronavirüs salgınına deÄŸinerek baÅŸlayan ErdoÄŸan, alınan önlemlere dikkat çekerek, "Ülkemizde pek çok faaliyete sınırlama getirildi. Siyasi parti kongreleri için ise herhangi bir engel bulunmuyor. Buna raÄŸmen salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongreleri erteliyoruz." dedi.

"Milletimizin desteÄŸi ile bu yeni dalgayı da kırdığında aydınlık bir gelecek baÅŸlayacak" ifadelerini kullanan ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Aydınlık bir gelecek bizi bekliyor"

"Ä°ÅŸi azalan ve tamamen duran esnafımızın, sanatkarımızın, iÅŸletmelerimizin buralarda çalışan insanlarımızın aynı ÅŸekilde buralardan hizmet alan vatandaÅŸlarımızın sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Okulundan ayrı kalan öÄŸrencilerimizin, öÄŸretmenlerimizin, 20 yaÅŸ altı ve 65 yaÅŸ üstü insanlarımızın neler hissettiÄŸini anlıyoruz. Adeta baÄŸrımıza taÅŸ basarak bu yöntemlere baÅŸvurmak mecburiyetinde kalıyoruz.

Türkiye salgın sürecini nispeten pozitif ayrışmayla geçirmiÅŸ ülkelerden biridir. Milletimizin desteÄŸi ve hassasiyetiyle bu yeni dalgayı da kırdığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor.

Reform vurgusu

Reformlarda yeni bir dönemi baÅŸlatıyoruz. Hukuki altyapımızı geliÅŸtirerek, ekonomimizin temellerini güçlendirerek, istihdamı artırarak salgın sonrası yeniden ÅŸekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız.

Cumhur ittifakıyla kurduÄŸumuz yeni yönetim sistemini reformlarla daha da güçlendirerek ülkemizi 2023 hedefleriyle mutlaka buluÅŸturacağız.

"Åžahsi hesaplara, kibre, tembelliÄŸe yer olamaz"

KurulduÄŸumuz günden beri biz sadece Allah'ın yardımına güvenerek yol yürümüÅŸ, mücadeleye girmiÅŸ, zaferler kazanmış bir partiyiz. Önümüzdeki dönem içinde yine tek dayanağımız milletimizdir, milletimizden alacağımız destektir.

Sizlerden kendi ÅŸehrinizde hiçbir istisna olmaksızın tüm vatandaÅŸlarımıza ulaÅŸarak bugüne kadar yaptıklarımızı ve gelecekte nasıl bir Türkiye tasavvur ettiÄŸimizi anlatmanızı istiyorum.

Böylesine kutlu bir dava asla senlik-benlik kavgasına, ÅŸahsi hesaplara, kibre, tembelliÄŸe yer olamaz. Kendini partisinin ve halkın üzerinde gören kiÅŸinin sonu hüsrandır. Biz sadece milletimizin hizmetkarlığına talibiz.

"Kendimizi baÅŸka yerlerde deÄŸil Avrupa'da görüyor"

Kongrelerimizi demokrasi ÅŸölenlerine çeviriyoruz. KuruluÅŸundan bugüne teÅŸkilatlarımızda görev almış tüm kardeÅŸlerime ÅŸükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin 2003 yılından itibaren baÅŸlayan büyük adımlarını, tüm engellere raÄŸmen hedeflerine ulaÅŸtırdık. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler son 7 yıldır ellerinden geleni sahaya sürdüler. Terör örgütlerinden darbecilere kadar herkesi kullandılar. Biz tuzakları birer birer boÅŸa çıkardıkça, kimi zaman sinsice, kimi zaman pervasızca yeni oyunlarla karşımıza çıktılar. Bu saldırılara cevabı da içerde birliÄŸimizi güçlendirerek, dışarda diplomatik ve askeri gücümüzü ortaya koyarak verdik.

Bizi bir terör koridoruyla kuÅŸatmaya çalıştılar. Harekatlarımızla bu zinciri kırdık. DoÄŸu Akdeniz'de bizi hapsetmeye çalıştılar, bu gayreti de akamete uÄŸrattık. Libya'da darbecileri özellikle kullanarak bir baÅŸka oyunun içine girdiler, orada da heveslerini kursakta bıraktık. Ermenistan'ı kışkırtarak Kafkasya'da baÅŸka hamle yaptık, 30 yıllık acıları sona erdirecek bir zaferin sevincini yaÅŸadık.

Milletimize söyleyecek hiçbir sözü, projesi, vizyonu olmayanları bir araya getirerek siyaset mühendisliÄŸine giriÅŸtiler. Ä°nÅŸallah bunda da baÅŸarılı olamayacaklar. Biz tüm zorluklara raÄŸmen, doÄŸusundan batısına, kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliÅŸtirme, büyütme, güçlendirme, zenginleÅŸtirme mücadelemizde yeni bir dönem baÅŸlattık. Amacımız ne içerde ne dışarda kimseyle kavga etmek, kimsenin hakkını çiÄŸnemek, kimsenin meÅŸru duruÅŸunu bozmak deÄŸildir. Dostlarımızla müttefikimizle daha güçlü iÅŸbirliÄŸi içinde olmak istiyoruz. AB'den ayrımcılık yapmamasını, verdiÄŸi sözleri tutmasını, en azından ülkemize yönelik aleni düÅŸmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi baÅŸka yerlerde deÄŸil Avrupa'da görüyor, geleceÄŸimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.