Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
24.04.2024
Ä°stanbul /

23 Kasım 2020 - 14:31
Ä°YÄ° Parti'de 5 istifa haberi daha!
İYİ Parti Kayseri teşkilatında, aralarında kurucu ve yönetim kademesinde görev almış isimlerin olduğu 5 partili "Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir" diyerek istifa etti.
Ä°YÄ° Parti'de 5 istifa haberi daha!

Ä°YÄ° Parti Kurucu Ä°l TeÅŸkilat BaÅŸkanı ve Önceki Dönem Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Tanrıöven, Ä°YÄ° Parti Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı ve Kurucu Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Serap AltuntaÅŸ, Ä°YÄ° Parti Önceki Dönem Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı MenekÅŸe Çelebi, Ä°YÄ° Parti Önceki Dönem Ä°l Yönetim Kurulu Üyesi Rekin Çalı ve Ä°YÄ° Parti Önceki Dönem Ä°l Yönetim Kurulu Üyesi Zafer DaÄŸ, "Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliÄŸi dışlanır hale gelmiÅŸtir" diyerek Ä°YÄ° Parti'den istifa ettiklerini duyurdu. 

 

İstifa metni hazırlayan 5 isim şu ifadeleri kullandı:

"Ä°YÄ° Parti ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu deÄŸerlerini’ benimseyen bütün vatandaÅŸlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli ve milliyetçi parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüÄŸünde kurulmuÅŸtur. Ancak geliÅŸen süreçte partinin kuruluÅŸ ilkeleri unutulmuÅŸ, Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliÄŸi dışlanır hale gelmiÅŸtir." 

 

"PARTÄ° BÄ°R ZÜMRENÄ°N ANTÄ° DEMOKRATÄ°K UYGULAMALARININ MERKEZÄ° HALÄ°NE GELDÄ°"

Ä°stifa metninde partiye sızma giriÅŸimleri olduÄŸuna yönelik iddialar karşısında hiçbir adım atılmadığını da belirten partililer, "Genel merkez ve illerde partiye sızma teÅŸebbüsleri hakkında Ä°YÄ° Partili vekil ve yöneticileri tarafından uyarılar yapılmasına raÄŸmen dikkate alınmamış, Ä°YÄ° Parti milliyetçi olmaktan uzaklaÅŸmıştır. Bu konularda uyarılar yapanlar dikkate alınmadığı gibi aksine haklı olarak uyaranlar haksızca suçlanmıştır. Parti kurumsallaÅŸamadığı gibi tek adam ya da bir gurup zümrenin anti demokratik uygulamalarının merkezi haline gelmiÅŸtir" ifadelerini kullandı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.