Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

25 Kasım 2020 - 10:18
Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu.
Hırs ve rant üzerine kurulu ekonomik mimarinin insan ve tabiatı koruması mümkün değildir.
Erdoğan  AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu.

ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkanlar ÅŸöyle:

Kendi geliÅŸtirdiÄŸimiz aşıyı en geç nisan ayında uygulama seviyesine getirmeyi planlıyoruz. Kendi geliÅŸtirdiÄŸimiz aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunma düÅŸüncesindeyiz.

Åžimdi salgının seyrinin önüne geçemezsek daha sonra çok daha can acıtıcı tedbirler uygulamak zorunda kalırız. Aldığımız tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Milletimden sabır ve destek istiyorum.

Hırs ve rant üzerine kurulu ekonomik mimarinin insan ve tabiatı koruması mümkün deÄŸildir.

Ülkemizin hak ve adalet eksenli attığı adımlar dolayısıyla eleÅŸtiriye, itibar suikastlerine maruz kalması haksızlıktır.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi milli güvenliÄŸimizi saÄŸlamaya çalışıyoruz.

Suriye'de DEAÅž'la göÄŸüs göÄŸüse çarpışan tek NATO ülkesi biziz.

Küresel sistemin adaletsizliklerini dillendirirken veya krizlere müdahale ederken asla yayılmacı bir anlayışla hareket etmiyoruz.

Akdeniz'de sağduyulu davranmamıza rağmen bir gemimize saldırı oldu, bunun uluslararası hukukta yeri yok. Bunun kaptanı bir Yunan.

Suçlunun Ä°slam veya Müslümanlar deÄŸil, uzunca bir süredir dünyaya hakim olan çarpık düzen olduÄŸunun bir an önce anlaşılmasını diliyoruz

Sayın Putin'le KarabaÄŸ sürecinde ne gibi adımlar atabileceÄŸimizi görüÅŸtük, bölgede barışı egemen kılmanın adımını attık. DaÄŸlık KarabaÄŸ'da 30 yıllık bir adaletsizliÄŸin son bulmasına katkı sunduk. Türkiye, Azerbaycan ve Rusya olarak bölgede barışın güvencesi olacağız.

KarabaÄŸ'da Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya baÅŸlamıştır. Herkes adımlarına buna göre atmalı, sürece destek olmalı.

Salgının yol açtığı ekonomik sıkıntıları çözmek için ihtiyaç duyulan her tedbiri alıyoruz. Yurt dışında ve yurt içindeki tüm vatandaÅŸlarımızı, bu imkanı deÄŸerlendirmeye, ellerindeki parayı, dövizi, altını ve diÄŸer sermaye araçlarını Varlık Barışı yoluyla sisteme dahil etmeye çağırıyorum.

Yatırım ikliminin ayrılmaz parçası olan hukuk reformunu hayata geçiriyoruz. Reform ve deÄŸiÅŸim çalışmalarının merkezinde milletimiz yer alıyor. Reform paketleri bütçe görüÅŸmelerinin ardından Meclis'e gelecek.

Cumhur Ä°ttifakı, Türkiye'nin en geniÅŸ tabanlı 'siyasi dayanışma' örneÄŸidir.  Sayın Bahçeli'nin de ifade ettiÄŸi gibi Cumhur Ä°ttifakı asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu deÄŸildir.

Hala parlamenter sistemi savunanlar var. Türkiye yıllarca bu sistemi denedi, koalisyonlarla bu hale geldi.

Birilerinin çıkıp sanki Türkiye'de hiçbir ÅŸey yapılmamış, her ÅŸey eski haliyle duruyor da sadece kendileri gerçekleri söyleyebiliyor gibi bir edasıyla konuÅŸmalarını kabul edemeyiz.

Ne Kürt sorunu ya! Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Varsa sorumlusu benim ve çözeceÄŸiz dedim, çözdük. 2005'te Diyarbakır'daki konuÅŸmamda söyledim, bu ülkede Kürt sorunu yoktur, varsa bunun sorumlusu benim ve bunu da biz çözeceÄŸiz dedim; Allah hamdolsun bunları çözdük.

NeymiÅŸ filancalar neden hala hapisteymiÅŸ. Herhalde bunları ödüllendirecek halimiz yok. Hani yeminli Türkiye düÅŸmanlarını anladık, peki yıllarca bu mücadeleyi verdiÄŸimiz kimilerinin de aynı trene binmesine ne demeli?

Daha da ileri gidip bu teröristlerden birinin yazdığı kitabın herkes tarafından okunmasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiÅŸtir. Kitabını herkesin okusun dediÄŸi kiÅŸi, elinde binlerce Kürt kardeÅŸimin, askerimin kanı olan, bölücülük peÅŸinde koÅŸan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur.

Yargı mensuplarına sesleniyorum. DeÄŸerli yargı mensupları Anayasa'nın 138. maddesi beni ne kadar muhatap alıyorsa, benim dışımdakileri de alıyor. 138. maddeyi eze eze kullananlara karşı gereÄŸini niye yapmıyorsunuz, gereken adımları niye atmıyorsunuz. Size birilerinin talimat verme hakkı var mı? Benim nasıl yoksa CHP'nin de yok. Benim ne kadar talimat verme hakkım yoksa ana muhalefetin de talimat verme hakkı yok ama bu talimatlar verilirken niçin gereÄŸini yapmıyorsunuz.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.