Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

02 Nisan 2021 - 19:57
ABD den Ukraynaya Destek mesajı
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'nın Donbas ve Kırım'daki 'saldırganlığı' karşısında ABD'nin Ukrayna'ya 'sarsılmaz desteğinin' süreceğini ifade etti.
ABD den Ukraynaya Destek mesajı

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ile Zelenskiy'nin bugün telefonda görüÅŸtükleri belirtildi.

Açıklamada, "BaÅŸkan Biden görüÅŸmede Rusya'nın Donbas ve Kırım'da devam eden saldırganlığı karşısında ABD'nin Ukrayna'nın egemenliÄŸi ve toprak bütünlüÄŸüne sarsılmaz desteÄŸini bir kez daha vurguladı." ifadesine yer verildi.

GörüÅŸmede, Biden'ın Zelenskiy'nin yolsuzlukla mücadele ve ortak demokratik deÄŸerlere dayalı reform ajandasına destek kapsamında stratejik ortaklığın yeniden canlandırılmasına baÄŸlılığını vurguladığı belirtildi.

GörüÅŸmede, ABD ve Ukrayna'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ve bölgede ekonominin güçlendirilmesi konusunda yakın iÅŸ birliÄŸinin önemine de iÅŸaret edildiÄŸi bildirildi.

Ukrayna-Rusya sınırında gerginlik

Ukrayna Genelkurmay BaÅŸkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuÅŸmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptıklarını belirtmiÅŸti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine baÄŸlı olarak hareket ettirdiÄŸini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediÄŸini ifade etmiÅŸti.

Ukrayna'nın doÄŸusundaki Donbas bölgesinde, sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda 13 binden fazla kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtiliyor.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.