Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

05 Nisan 2021 - 20:54
ErdoÄŸan :Bu Eylem Kesinlikle art niyetli bir giriÅŸimdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, 2 saat 10 dakika sürdü.
ErdoÄŸan :Bu Eylem Kesinlikle art niyetli bir giriÅŸimdir

Bazı emekli amirallerin açıklaması

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bir gece yarısı gerçekleÅŸtirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir giriÅŸimdir. Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak deÄŸildir. Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir giriÅŸim, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir bühtandır." dedi.

ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"Hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur. Buna ifade özgürlüÄŸü diyemeyiz. Ä°fade özgürlüÄŸü, seçilmiÅŸ yönetimi darbeyle tehdit eden cümleleri kapsamaz. Türkiye'de demokrasiye yönelik her saldırı, bu tarz bildirilerin ardından gelmiÅŸtir. FETÖ'cü hainlerin darbe giriÅŸimine karşı milletimizin yanında yer alırken görmedik. Yayınlanan bildiriyi özellikle dikkate alıp gereken her tedbiri uygulama kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Bu meseleyi siyasi istismar aracı haline getirmek isteyenler çıkacaktır. Onlarla sandıkta hesaplaÅŸacağız. Milleti ve milletin seçtiÄŸi yönetimi tehdit etme cüretini gösterenlere hadlerini yine milletimizle göstereceÄŸiz. Montrö'nün ülkemize saÄŸladığı kazanımları önemli görüyor, daha iyisi için imkan bulana kadar bu sözleÅŸmeye baÄŸlılığımızı sürdürüyoruz. Eski diplomatlardan, eski milletvekillerinden ülkemize karşı husumetleriyle bilinen sözde aydınlardan oluÅŸan kimi kesimler, bir süredir benzer söylemlerle yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı hedef almaktadır. Üstelik bunların çoÄŸu da ülkede dikili taşı olmayan, millete zerre faydası dokunmamış kiÅŸilerdir. Ana muhalefet partisini demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz. Amaç Montrö SözleÅŸmesiyle ilgili tartışmaya katkı saÄŸlamaksa bunun mecrası bildiri yayımlamak deÄŸil, akademik dünyada görüÅŸ ifade etmektir. TSK'nın disiplin anlayışıyla baÄŸdaÅŸmayacak fotoÄŸraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız. Münferit bir hadise olduÄŸu açıkça bellidir."

Montrö SözleÅŸmesinden çıkmayla ilgili halihazırda ne bir çalışmamız ne de böyle bir niyetimiz vardır." diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ama gelecekte bu ihtiyaç ortaya çıkarsa, ülkemizi daha iyisine kavuÅŸturmak üzere her sözleÅŸmeyi gözden geçirmekten de çekinmeyiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"Bu iÅŸin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var. Kendi ülkelerinin ve milletinin felaketinden iktidar devÅŸirme peÅŸinde koÅŸan muhterisleri milletimizin takdirine havale ediyoruz. Demokrasi ve hukuk içinde çözülecek meselelerin darbe imalı bildirilerin bahanesi haline dönüÅŸtürülmesi anayasaya yönelik açık tehdittir."

Kanal Ä°stanbul

ErdoÄŸan, "Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bu projeye karşı çıkanlar, en büyük Atatürk ve cumhuriyet düÅŸmanıdır." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Türkiye, Kanal Ä°stanbul sayesinde Ä°stanbul BoÄŸazı'ndaki ağır deniz trafiÄŸi yükünü hafifletirken Montrö'deki sınırlamaların dışında tamamen kendi egemenliÄŸinde bir alternatife kavuÅŸmuÅŸ olacaktır. Bu bizim egemenlik mücadelemizdir."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.