Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
17.04.2024
Ä°stanbul /

08 Nisan 2021 - 11:49
Zeytin Dalı Harekat bölgesinde 2 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bölgede belirlenen terör hedeflerinin ateş altına alınmaya devam edildiği vurgulandı.
Zeytin Dalı Harekat bölgesinde 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıda 2 askerin ÅŸehit olduÄŸunu, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki bir üs bölgesine terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu 2 askerin ÅŸehit olduÄŸu bildirildi.

Saldırı sonrası meÅŸru müdafaa hakkı çerçevesinde tespit edilen hedeflerin ateÅŸ altına alındığı belirtilen açıklamada, ilk belirlemelere göre en az 3 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, bölgede belirlenen terör hedeflerinin ateÅŸ altına alınmaya devam edildiÄŸi vurgulanarak, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu olayda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize baÅŸsaÄŸlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Şehadet haberleri baba ocağına ulaştı

Saldırıda ÅŸehit olan uzman çavuÅŸ Gökhan Çakır'ın ÅŸehadet haberi Bursa'daki baba ocağına ulaÅŸtı.

Çakır'ın Ä°negöl ilçesi Alanyurt Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye ÅŸehadet haberini iletti.

Eve Türk bayrağı asıldı.

Åžehadet haberinin duyulmasının ardından Çakır'ın ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri evin önünde toplandı.

Geçen yıl evlendiÄŸi öÄŸrenilen ÅŸehit Çakır'ın evinin Balıkesir'de olduÄŸu öÄŸrenildi.

Åžehit olan Veteriner Uzman ÇavuÅŸ Ahmet Akdal'ın KahramanmaraÅŸ'ın OnikiÅŸubat ilçesindeki ailesine ÅŸehadet haberi ulaÅŸtı.

OnikiÅŸubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ä°l Müdürü Mutlu Kaya ve askeri yetkililer, 30 yaşındaki Akdal'ın ÅŸehadet haberini, Yunus Emre Mahallesi'nde ikamet eden babası Feramuz ile annesi Remziye Akdal'a verdi.

Aileyi askeri yetkililer ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

Åžehidin babaevine ve mahalle giriÅŸine Türk bayrağı asıldı.

Şehit 2 askerin naaşı Kilis'e getirildi

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG mensuplarınca bir üs bölgesine tanksavar silahı ile yapılan saldırıda ÅŸehit olan 2 askerin naaşı Kilis'e getirildi.

Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen ÅŸehitlerin naaşı, Kilis Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Åžehitlerin cenazelerinin Gaziantep'e, oradan da memleketlerine gönderileceÄŸi öÄŸrenildi.

TBMM BaÅŸkanı Åžentop ÅŸehit askerler için baÅŸsaÄŸlığı diledi

 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.