Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

14 Nisan 2021 - 14:47
Miçotakis Libya ile görüşmeler yeniden başlıyor
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Yunanistan ve Libya, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması görüşmesi için tekrar başlama kararı aldı" dedi.
Miçotakis Libya ile görüşmeler yeniden başlıyor

Yunanistan BaÅŸbakanı Miçotakis, Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 2019'da imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına iliÅŸkin açıklamada bulundu.

Miçotakis, "Yunanistan ve Libya, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması görüÅŸmesi için tekrar baÅŸlama kararı aldı" dedi.

DÄ°BEYBE - MÄ°ÇOTAKÄ°S GÖRÜÅžMESÄ°

GeçtiÄŸimiz hafta Libya'nın baÅŸkenti Trablus'u ziyaret eden Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis, Libya Ulusal Birlik Hükümeti BaÅŸbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüÅŸmüÅŸtü.

Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 2019'da imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına Ä°liÅŸkin Mutabakat Muhtırasına deÄŸinen Dibeybe, ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Türkiye ile münhasır ekonomik bölge belirlenmesi üzerine imzaladığımız anlaÅŸmalar konusuna gelince, her türlü anlaÅŸmanın, uygun çözümler sunmaya katkı saÄŸlaması ve Libya, Türkiye ve Yunanistan'ın haklarının korunmasının önemini vurguluyoruz. Aynı ÅŸekilde, Girit ve Libya arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve münhasır ekonomik bölge konusunda görüÅŸmelerin baÅŸlaması için Libya ve Yunanistan arasında ortak komisyon kurmaya hazırız."

Miçotakis, Libya ve Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz'deki hakları kapsamında imzaladığı mutabakat muhtırasına iliÅŸkin ise, Avrupa Konseyi'nin kararlarına göre herhangi bir yasal güce sahip olmadığını" savunduÄŸu bu "belgelerin" iptal edilmesi gerektiÄŸini ileri sürmüÅŸtü.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.