Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

14 Nisan 2021 - 15:05
Akşener'den Cumhur İttifakı açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhur İttifakı'na girip girmeyeceği konusunda, "Küçük ortak ve arkadaşlarına; aranıza girmeye niyetim yok. Bu et-tırnak Cumhur İttifakı çok hissi bir ittifak asla aranıza girmem merak etmeyin" dedi.
Akşener'den Cumhur İttifakı açıklaması

Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener, Cumhur Ä°ttifakı'na girip girmeyeceÄŸi konusunda, "Küçük ortak ve arkadaÅŸlarına; aranıza girmeye niyetim yok. Bu et-tırnak Cumhur Ä°ttifakı çok hissi bir ittifak asla aranıza girmem merak etmeyin" dedi. AkÅŸener, koronavirüs tedbirlerinde geç kalındığını vurgularken, "Suçu milletin üstüne yıkıp kaçamazsın. Öyle kaçıp saklanmak yok. SorumluluÄŸu üstleneceksin, lebalep kongrelerin sorumluluÄŸunu alacaksın. Bu basiretsizliÄŸin, umursamazlığın hesabını ilk seçimde vereceksiniz" diye konuÅŸtu. CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanı adayı olup olmayacağı konusunda ise, "Aday olmayı düÅŸünebilir. Seçime daha çok var. Türkiye'nin iyi olması dışında bir hayalim yok" dedi

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. AkÅŸener konuÅŸmasına, "11 kiÅŸilik bir listemiz oluyor, teknik ekibimiz oluyor. Bir milletin kürsüsünde derdini anlatan arkadaşımız oluyor. Biz lebalep bu salonu doldurmuyor. Önlemlerimizi alıyoruz ama dün akÅŸam 17.30'dan itibaren müthiÅŸ bir kriz yaÅŸandı. 'Kimse giremez' denildi. Abiler bana çok kızmış. Üzgünüm rahatsız etmeye devam edeceÄŸim. Anadolu'yu gezmeye devam edeceÄŸim. Bu milleti aldattınız bununla sizi yüzleÅŸtireceÄŸim. Yaptığınız her çirkinliÄŸi faÅŸ edeceÄŸim. Ya milletin emrinde hizmetkar olacaksınız, 5 maaÅŸlarınızı söyleye söyleye milletin karşısına çıkamaz edeceÄŸim ya da milletimize sizi öyle anlatacağım ki, milletimizin iradesiyle bu ülkenin yönetiminden demokrasiyle gideceksiniz. Üzgünüm" ifadeleriyle baÅŸladı.

Cumhur Ä°ttifakı'na girip girmeyeceÄŸi konusunda AkÅŸener, "Küçük ortak ve arkadaÅŸlarına; aranıza girmeye niyetim yok. Bu et-tırnak Cumhur Ä°ttifakı çok hissi bir ittifak asla aranıza girmem merak etmeyin. Bu iliÅŸkinizi devam ettireceksiniz. Bu millete verdiÄŸiniz sözleri yerine getireceksiniz" dedi.

KORONAVÄ°RÜS SALGINI

Artan koronavirüs vaka sayılarını deÄŸerlendiren AkÅŸener, "Salgının başından beri iktidarı defalarca uyardık. Neler yapılması gerektiÄŸini de anlattık. Bilim insanlarına kulak verin, millete acı çektirmeyin dedik. 3 gün tam kapanma dedik, aşıları getirin baÅŸka çıkış yok dedik. SaÄŸlık ordumuz yoruldu, onlara moral verin dedik. Esnek mesai uygulamasına dönün, vatandaÅŸlarımızı aynı saatte toplu taşımaya bindirmeyin dedik. Ekonomik destek paketi önerdik, kaynaklarını gösterdik" ifadelerini kullandı.

AkÅŸener sözlerini ÅŸöyle sürdürdü.

"Biz önlemleri sıkılaÅŸtırmayı beklerken onlar lebalep kongreler yaptılar. Sonuç, Türkiye en çok vaka görülen birinci ülke oldu. Aklın ve bilimin yolundan sapanlar Türkiye'yi bu korkunç tabloyla baÅŸ baÅŸa bıraktı. Bu tablo iktidarın eseridir. Bilim Kurulu'na da seslenmiÅŸtim; ya çıkın gerçekleri açıklayın ya da istifa edin demiÅŸtim. Bilim Kurulu tavsiye kararı verdi, Türkiye bir gün daha kaybetti. Acilen 3 haftalık tam kapanmaya geçin, çalışanları koruyacak önlemleri alın diyoruz. Ä°ÅŸin uzmanları bunu söylüyor, sen hala kafana göre takılıyorsun. Turizm sezonu yaklaşırken milyonlarca çalışanın ekmeÄŸiyle oynadın. Vatandaşımız hastanede yatak bulamıyor. Milletimiz aşı bulamazken Libya'ya 150 bin aşı göndermeye utanmıyor musun? Milletimiz canıyla uÄŸraşırken siz baÅŸka hesapların peÅŸindesiniz. Utanmadan, 84 milyon sorumluyuz diyerek suçu milletin üstüne atmaya çalışıyorsunuz. Hayır, bu salgının sorumlusu sizsiniz. Bu kadar basit. Suçu milletin üstüne yıkıp kaçamazsın. Öyle kaçıp saklanmak yok. SorumluluÄŸu üstleneceksin, lebalep kongrelerin sorumluluÄŸunu alacaksın. Bu basiretsizliÄŸin, umursamazlığın hesabını ilk seçimde vereceksiniz."

"BUGÜNKÜ EKONOMÄ°K SORUNLARIN TEMELÄ°NDE..."

Ekonomiye iliÅŸkin eleÅŸtirilerini de sıralayan Ä°YÄ° Parti lideri AkÅŸener ÅŸunları söyledi:

"Türkiye; adalet, huzur olmadan kalkınamaz. Bugünkü ekonomik sorunların temelinde, Sayın ErdoÄŸan'ın demokrasiyi tehdit, çarpık zihniyeti ve partili cumhurbaÅŸkanlığı sistemi yatıyor. Oyları düÅŸtükçe demokrasiye daha çok saldırıyorlar. Özgürlükleri daha çok kısıtlıyorlar. Hukuku daha çok çiÄŸniyorlar. Onlar için önemli olan eÅŸi, dostu, yandaşı zengin etmek. Esnafımıza 5 milyar lira reva gören bu arkadaÅŸlar, Kuzey Marmara Otoyolu için 17 milyar lira ek maliyet ödüyor. Hak, vicdan, adalet bunun neresinde? Yazıklar olsun size.

Milletimiz canının derdine düÅŸmüÅŸken, iflaslar baÅŸlamışken, gençlerimizin umutları, hayalleri yok olmuÅŸken kimse kusura bakmasın, iktidar kendini parçalasa bile bir o abuk sabuk konuları konuÅŸmayacağız. Saray sefalarını kaybetmekten korkuyorlar, altlarındaki arabaları kaybetmekten korkuyorlar, 5 yerden aldıkları maaÅŸlar kesilir diye korkuyorlar. Malatya YeÅŸilyurt Belediyesi, 53 kiÅŸiyi Almanya'ya yollamış. 43 kiÅŸi gidiÅŸ o gidiÅŸ. Sayın ErdoÄŸan'ın yönettiÄŸi Türkiye'den ardına bakmadan kaçıyor. Ä°ÅŸte size, ErdoÄŸan'ın Türkiye'yi düÅŸürdüÄŸü durum. Onlar iktidarlarını nasıl sürdüreceklerinin hesabında biz nasıl düze çıkaracağızın hesabındayız."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.