Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
09.05.2024
Ä°stanbul /

05 Mayıs 2021 - 10:50
Fikirtepe de 6000 Konuta Tahliye Tebligatı
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci kapsamında bölgedeki 6 bin ev ve işyerine tahliye tebligatı gitt
Fikirtepe de 6000 Konuta Tahliye Tebligatı

Ä°stanbul Fikirtepe’de, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak kentsel dönüÅŸüm projesine baÅŸlanılması için riskli yapıların boÅŸaltılması istendi. Altyapı ve Kentsel DönüÅŸüm Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü bölgede oturan kiÅŸilere ‘evleri boÅŸaltın’ tebligatı yolladı. Bakanlık ekiplerince tek tek bina giriÅŸlerine asılan tebligatlarda vatandaÅŸa 150 gün süre verildiÄŸi belirtilirken, “Yapıların tahliyesinin bakanlıkça verilen süre içerisinde yapılması mecburidir” denildi. Bu süre sonunda evlerin boÅŸaltılmaması durumunda elektrik, su ve doÄŸalgazın kesileceÄŸi, tahliye ve yıkım için gerekli iÅŸlemlerin bakanlık tarafından yapılacağı ya da yaptırılacağı belirtildi.

1.300 YAPI YIKILACAK

Dün yapılan tebligat iÅŸlemleri konusunda bilgi veren Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel DönüÅŸüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, yaklaşık bin 300 yapıda 6 bin bağımsız birimin (ev-iÅŸ yeri) tahliye edileceÄŸini söyledi. Ä°ÅŸlemlerin sorunsuz ilerlemesi için vatandaÅŸa 150 günlük süre verildiÄŸini belirten Köse, proje yapım sürecinde hak sahiplerine bakanlıkça kira yardımı yapılacağına vurgu yaptı. Alanın tamamı için imar planlarının hazırlandığını ifade eden Köse, “Ä°hale süreçleri devam ediyor. En kısa süre içerisinde ilk temeller atılarak projenin yapımına baÅŸlayacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

2007’de kentsel dönüÅŸüm alanı, 2013’te riskli alan ilan edilen Fikirtepe’de dönüÅŸüm sürecinde binlerce aile maÄŸdur oldu. Mali gücü yetersiz firmaların bölgeye girmesi ve anlaÅŸma sürecinde yaÅŸanan problemler nedeniyle projeler yarım kalınca Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı devreye girdi.

5 MÄ°LYAR TL YATIRIM

Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Kasım 2020’de bölgeyi ziyaret ederek müjdeyi verdi ve “Bakanlık olarak, TOKÄ° BaÅŸkanlığımız ve Emlak Konut eliyle Fikirtepe’de inÅŸaatların yapım sürecine giriyoruz” dedi. Kurum, 60 bin vatandaşı doÄŸrudan ilgilendiren 15 bin konutluk Yeni Fikirtepe Projesi’nin yatırım deÄŸerinin 5 milyar lira olduÄŸunu, projenin etaplar halinde 3 yılda tamamlanacağını açıkladı.

Hürriyet



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.