Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

13 Mayıs 2022 - 10:33
İnternetten konut fiyatını artıranlar tespit edildi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Ucuz kredi müjdemiz sonrası internetten konut fiyatını artıranlar tek tek tespit edildi, bizi aldatmalarına izin vermeyeceğiz' dedi.
İnternetten konut fiyatını artıranlar tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Bakan Nebati, "Konut sektörüne yönelik açıkladığımız 3 destekle hem konut arzını artırıyoruz hem de vatandaÅŸlarımızın uygun finansman olanaklarıyla konut sahibi olmalarını saÄŸlıyoruz. Bu paket kapsamında ilk konutunu alacak vatandaÅŸlarımızın çok uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta eriÅŸimleri artırılmış olacak. Ä°nÅŸaat firmaları bir yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları ÅŸartıyla destek alacaklardır" dedi.

Nebati, halkın refah seviyesini ve alım gücünü artıracak adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

"Konut paketi öncesi satış fiyat verilerini tek tek tespit ettik"

Nebati, ucuz kredi paketi açıklanmadan önceki internet üzerindeki bireyseller de dahil olmak üzere satış fiyatları ve ilanların tek tek belirlendiÄŸini belirterek, "Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı iÅŸlem yapanların tamamı tespit edildi" bilgisini paylaÅŸtı.

"Astronomik fiyat artışı yapanlar bilsinler ki enselerindeyiz"

Nebati, konut destekleri sonrası astronomik fiyat artışlarıyla suistimal edildiÄŸini aktararak, "Kısa günün karıdır diyerek bizi aldatmalarına izin vermeyeceÄŸiz, göz yummayacağız. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz" diye konuÅŸtu.

"Büyüme ilk çeyrekte yüzde 6-7 arasında gerçekleÅŸebilir"

Nebati büyüme verileriyle ilgili de ÅŸunları söyledi:

"YaÅŸanan tüm küresel olumsuzluklara raÄŸmen ülkemizin büyüme ve ihracat baÅŸarısı ülkemiz ve dünya tarafından takdirle karşılanıyor. Veriler büyümenin bu çeyrekte 6-7 gibi bir rakamla devam ettireceÄŸine iÅŸaret ediyor. Ekonomimiz üretiyor, ihraç ediyor, istihdam oluÅŸturuyor."

Enflasyonla topyekün bir mücadele olduÄŸu sürece baÅŸarılı oluncağını belirten Nebati, "Ä°ÅŸ insanlarının sorumluluk alarak elini taşın altına koyması son derece önemli" dedi.

TRTHaber, DHA



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.