Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
Ä°stanbul /

13 Mayıs 2022 - 10:37
-Seçim güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT-
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, 'Seçim güvenliğinde bir şey olursa bunun sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır' dedi.
-Seçim güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT-

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul Beylikdüzü'nde Uluslararası Savunma Danışmanlık Ä°nÅŸaat Sanayi ve Ticaret A.Åž.'nin (SADAT) önüne gitti.

CHP Lideri'ne, CHP'li vekiller de eÅŸlik etti.

KılıçdaroÄŸlu, ''Türkiye asla paramiliter kuruluÅŸlara, kurumlara, kiÅŸilere teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliÄŸi önemlidir. Önünde bulunduÄŸumuz SADAT bir paramiliter kuruluÅŸtur. Daha düne kadar ErdoÄŸan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluÅŸun hedefleri arasında gayri nizami harp eÄŸitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuyonunu; gayri nizami harp eÄŸitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve teftiÅŸ... TeftiÅŸin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiÅŸtiren bir kurumdur.'' dedi. .

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu yorum : 1 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : mevlüt gül

 
Sn Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına dair yukarıdaki metinde şöyle bir ibare var ; " ...... Teftişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor." Af buyurun , deve misali ifadenin her yeri bozuk .. ondan geçtik de ; " teftiş" , kelimesinin anlamı olarak da yanlış kullanılmış. "TEFTİŞ " kelimesi; denetim, denetleme, murakabe anlamına gelmektedir. Oysa " terör " karşılığı olan kelime : " TEDHİŞ " tir. 1970 li yıllarda hem kelime, hem de kavram olarak "terör" kelimesi henüz yerleşmemiş iken, "terör" yerine, kadim kelimelerden olan; korku ve panik yaratacak, dehşete düşürecek eylem ve tasarruflar manasına gelen "TEDHİŞ" kelimesi kullanılırdı. Sn. K. Kılıçdaroğlu'nun bu kelimeyi bildiğini düşünüyorum. Amma; yazıp eline verdikleri metinde " Tedhiş" yerine "teftiş" yazılmış. Sn. Kılıçdaroğlu eline verilen metne bağlı kalarak hiç düşünmeden okuduğu için bu yanlışlığı fark edememiş olmalı !. Ancak üzücü olan şu ki ; Sn K. Kılıçdaroğlu etrafındaki adamlarını, hiç değilse konuşmalarını hazırlayan adamlarını ; "teftiş" ile " tedhiş" kelimelerini ayırabilecek, anlamlarını bilebilecek kimselerden seçse iyi olur . Yoksa; böyle zavallı durumlara düşmesi kaçınılmazdır vesselam!