Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

18 Mayıs 2022 - 07:52
İBB'de sözcülük makamı kaldırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de sözcülük makamının kaldırıldığını kaydetti.
İBB'de sözcülük makamı kaldırıldı

Florya Atatürk Ormanı'na yaptığı inceleme ziyaretinde gazetecilerle bir araya gelen Ä°mamoÄŸlu, 19 Mayıs'ta Florya Atatürk Ormanı'nda etkinlik düzenleyeceklerini anlattı.

Atatürk Havalimanı'nda yapılması planlanan millet bahçesiyle ilgili konuÅŸan Ä°mamoÄŸlu, projeyle ilgili ihale ve kamuya açık hiçbir bildirim olmadığını savunarak, bakanlık ve çalışma yürütecek firma hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Ä°mamoÄŸlu, sözleÅŸmede projenin adının "Ä°stanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar Ä°nÅŸaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi iÅŸi" olarak geçtiÄŸini aktardı.

Bir gazetecinin, Yargıtay'ın CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu kararını hatırlatarak, "Sizin de yaklaÅŸan bir davanız var. Benzer bir sonuç düÅŸünüyor musunuz?" sorusunu Ä°mamoÄŸlu, "Hukuka güvenmek, inanmak, memleketin adalet sistemine her ÅŸeye raÄŸmen alınan birtakım ne yazık ki hukuksuz kararlara raÄŸmen doÄŸru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum, onu yaÅŸamak istiyorum. Yani uydurma bir süreçle aynen bu tavır yani havalimanını o kıran tavır, hukuku da katır kutur kıran, yok eden tavrın sona ermesini istiyorum. Temennim bu. GöreceÄŸiz ama yani bunların hepsi artık ülkemizde bu süreçte doÄŸal hale geldi ama mücadelemizi en üstün bir biçimde devam ettireceÄŸiz." diye yanıtladı.

Ä°BB Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alındığı ve Ä°BB sözcülüÄŸünün kapatıldığına yönelik iddiaların sorulması üzerine Ä°mamoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu konu, ÅŸu konuÅŸtuÄŸumuz konuların arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun, benim çok deÄŸerli bir yol arkadaşımdır. BaÅŸka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüÅŸtüm ama ÅŸu an gördüÄŸüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiÄŸi sonuçlardan, toplumun buna gösterdiÄŸi refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin bu alanda bir dezenformasyon oluÅŸturma çabasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım. Åžu anda böyle bir makam yok, Murat Bey de diÄŸer iÅŸlerine devam ediyor."

Ekrem Ä°mamoÄŸlu, açıklamalarının ardından Florya Atatürk Ormanı'nda incelemede bulunarak, vatandaÅŸlarla bir süre sohbet etti. .



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.