Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

19 Mayıs 2022 - 04:47
Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan resmi makamları tarafından mesnetsiz 'Pontus' iddialarının yıl dönümü bahanesiyle yapılan ve tarihi bütünüyle çarpıtmaya yönelik hezeyan dolu açıklamaları külliyen reddediyoruz." dedi.
Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!

DışiÅŸleri'nden yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde:

"Yunan makamlarının tarihi akıldışı bir ÅŸekilde çarpıtma çabalarını ısrarla sürdürdüÄŸünü görmek üzücüdür. Türkiye karşıtı lobilerin bu çarpık iddiaları üçüncü ülkelerde gündeme taşıyarak kamuoyunu aldatmaya yönelik çabalarını da kınıyoruz.

Tarihten husumet çıkartmaya ve genç nesilleri yanlış bir mecrada yönlendirmeye çalışanların bu çabalarının barış ve istikrara hizmet etmeyeceÄŸi açıktır.

Gerçekle baÄŸdaÅŸmayan yapay tarih anlatımlarından medet ummak yerine, Yunanistan’ın Anadolu’yu iÅŸgal ve istila giriÅŸimi sırasında iÅŸlediÄŸi ve Müttefik Devletleri Tahkikat Komisyonu raporunda yer aldığı gibi Lozan Barış AntlaÅŸması’yla tespit edilmiÅŸ insanlık suçlarıyla yüzleÅŸmesi daha makul bir tercih olacaktır. Keza bu iddiaları ileri sürenlerin, 1821 Tripoliçe katliamı dahil, baÅŸta Türkler olmak üzere diÄŸer dini veya etnik gruplara karşı iÅŸlenen vahÅŸet suçlarını ve mezalimi hatırlamalarında da yarar olacaktır.

Yunanistan’ı gerçekleri çarpıtmak yerine iÅŸbirliÄŸi temelinde barış, istikrar ve müreffeh bir gelecek için birlikte çaba sarf etmeye davet ediyoruz."

YUNANÄ°STAN'IN PONTUS Ä°DDÄ°ALARI

Yunanistan Pontus Rumları’nın Türkler tarafından soykırıma uÄŸradığı iftirasını sistemli bir ÅŸekilde gündeme getiriyor.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.