Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

19 Mayıs 2022 - 05:41
Almanya da DHKP-C Tutuklaması
Almanya'da DHKP-C'nin sözde Almanya sorumlusu olduğu iddia edilen Özgül E. ile iki 'bölge sorumlusunun' tutuklandığı bildirildi.
Almanya da DHKP-C Tutuklaması

Federal BaÅŸsavcılıktan yapılan açıklamada, Türk vatandaÅŸları Özgül E'nin 16 Mayıs'ta Heidelberg'de, Alman vatandaşı Serkan K'nin 17 Mayıs'ta Hamburg'da ve Türk vatandaşı Ä°hsan C'nin 18 Mayıs'ta Bochum'da yabancı terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Özgül E'nin 2003'ten bu yana terör örgütünde aktif olduÄŸu ve Nisan 2004'e kadar Amsterdam'daki basın ofisinde üst düzey pozisyonda bulunduÄŸu aktarılan açıklamada, bu kiÅŸinin diÄŸer çalışanlara örgüt içi iletiÅŸimde rapor hazırlanması için talimat verdiÄŸi, para topladığı ve sahte kimliklerin dağıtılmasında görev aldığı ifade edildi.

Açıklamada Özgül E'nin Haziran 2014'te Almanya'da örgüt yandaÅŸlarının katıldığı ve gelirlinin örgüt için toplandığı bir konser düzenlediÄŸi kaydedildi.

Özgül E'nin Aralık 2015-Åžubat 2016 arasında Ä°stanbul'da örgüt için çeÅŸitli görevler üstlendiÄŸi aktarılan açıklamada, ÅŸahsın görevleri arasında örgüt üyelerine eÄŸitim verilmesi, propaganda faaliyetlerinin düzenlemesi, köÅŸe yazılarının ve gerilla savaşı eÄŸitim programının hazırlanmasının da bulunduÄŸu aktarıldı.

"Özgül E. en geç Ocak 2017'den sonra Federal Almanya'da örgütün Almanya sorumlusu olarak tayin edildi" ifadesi kullanılan açıklamada, bu kapsamda örgüt için para toplamak, etkinlikleri koordine etmek, sahta kimlik temin etmeye yardımcı olmak ve kaçakçılık suçlarına karıştığı belirtildi.

Açıklamada, Özgül E'nin ÅŸubata kadar Almanya'da örgütün çeÅŸitli etkinliklerine katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Serkan K'nin ise 2014'ten 2018'e kadar Almanya'da DHKP-C için faaliyetlerde bulunduÄŸu belirtilen açıklamada, bu kiÅŸinin ilk önce örgütün gençlik komitesi üyesi olduÄŸu, 2015'ten sonra da sözde Hamburg sorumlusu olarak görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Serkan K'nin örgütün zaman zaman "Hamburg, Bremen ve Berlin'den” oluÅŸan sözde "Kuzey Bölgesi" sorumlusu da olduÄŸu aktarıldı.

BaÅŸsavclık, Ä°hsan C'nin de Eylül 2015'ten beri örgütün Frankfurt/Darmstadt, Saarbrücken, Stuttgart, Ulm, München, Augsburg ve Nürnberg bölgelerini kapsayan sözde "Güney Bölgesi" sorumlusu olduÄŸu bildirildi.

Özgül E'nin 17 Mayıs'ta, Serkan K. ve Ä°hsan C'nin 18 Mayıs'ta hakim karşısına çıkarıldığı ve tutuklandığı ifade edildi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.