Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

19 Mayıs 2022 - 05:45
Erdoğan dan 2 Ülke için NATO Üyelik Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine kapıyı tamamen kapattı. Bu iki ülkenin teröre verdiği desteğe vurgu yapan Cumhurbaşkanı, NATO'da bir ülke hayır derse üye alımı olamayacağını da söyledi.
Erdoğan dan 2 Ülke için  NATO Üyelik Açıklaması

 CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Finlandiya ve Ä°sveç'in NATO üyelik süreçlerine iliÅŸkin yeni bir açıklama yaptı. Ä°sveç'in terör yuvası olduÄŸuna dikkati çeken ErdoÄŸan, Türkiye'nin veto hakkına iliÅŸkin, "Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar" ifadelerini kullandı. 

Kütüphane SöyleÅŸilerinde gençlerin sorularını yanıtlayan ErdoÄŸan'ın konuya iliÅŸkin yaptığı açıklama ÅŸöyle: 

"KENDÄ°LERÄ°NE DE SÖYLEDÄ°K, TERÖR ÖRGÜTLERÄ°NÄ° KABUL EDEMEYÄ°Z"

Ä°sveç ve Finlandiya, bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındırıyor. PKK'ya, YPG'ye ev sahipliÄŸi yapacaklar, paçavralarını her yere asacaklar... Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teÅŸvik edip, bunlara ciddi manada parasal destekler de verip silah desteÄŸi veren ülkelerin kendilerine de söyledik. NATO bir güvenlik teÅŸkilatıdır. Böyle bir teÅŸkilatın içinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. GeçmiÅŸte girenler girdi. Almanya'sı var, Yunanistan'ı var... Yunanistan ve Fransa zaten girip çıkmıştı. Maalesef o zamanki Türkiye yönetimi bunun önünü açtı, bu ülkeler tekrar NATO'ya döndüler. Geri döndüler de ne oldu? Amerika DedeaÄŸaç'ta üs kurdu.

FETÖ terör örgütü Yunanistan üzerinden Avrupa'ya seyahat ediyor. Kendilerine verdiÄŸimiz teröristlerin isim listesini görmezden geliyor. Bunları hala korumaya devam ediyor. 

"BÄ°R KERE SOKULDUÄžUMUZ DELÄ°KTEN BÄ°R DAHA SOKULMAK Ä°STEMÄ°YORUZ"

Diyorlar ki talepleriniz nedir bilelim, ona göre Ä°sveç'ten Finlandiya'dan bunları isteyelim. Biz bir kere sokulduÄŸumuz delikten bir daha sokulmak istemiyoruz. Yunanistan'da bunu yaÅŸadık. Biliyoruz ki Ä°sveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler. Niye böyle bir gaflete düÅŸelim ki? Kusura bakmasınlar. 

NATO'da tam ittifak gerekiyor. Bir ülke hayır derse o ülkeyi alamazlar. Ä°sveç tam bir terör yuvasıdır. Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar. 

Yunanistan'ın Batı'ya 400 milyar avro borcu var. Hala Batı bunlara silah desteÄŸi veriyor. Bir taraftan da bizimle görüÅŸmelerinde iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istiyoruz derken kalkıp iki devletli çözüme biz olumlu bakmıyoruz diyor. Senin olumlu bakmadığın ÅŸeye bizim olumlu bakacağımızı kim sana söylüyor? Kusura bakma. Biz de eÄŸer Türkiye'ysek, geçmiÅŸte bu delikten bu ülke bir kere sokuldu ama tekrar bu delikten sokulmayı kesinlikle istemiyoruz.

TÜRKÄ°YE'NÄ°N KESÄ°N KARARINI AÇIKLADI: HAYIR DÄ°YECEĞİZ

Kararlı bir ÅŸekilde bu politikamızı sürdüreceÄŸiz ve NATO'ya Finlandiya ve Ä°sveç'in hayır diyeceÄŸimizi ilgili arkadaÅŸlarımıza söyledik ve yolumuza da bu ÅŸekilde devam edeceÄŸiz. 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.