Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

16 Mart 2023 - 04:15
Babacan: Merkez Bankası ve TÜİK Başkanı'nı değiştireceğiz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İktidara geldiklerinde yapacakları adımları anlatan Babacan, "Merkez Bankası şu anda Sayın Erdoğan'ın kullandığı bir kasa. Biz ne yapacağız? İlk önce Merkez Bankası Başkanı ve TÜİK Başkanını değiştireceğiz." dedi.
Babacan: Merkez Bankası ve TÜİK Başkanı'nı değiştireceğiz

Millet Ä°ttifakı ortaklarından DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan, tv100 ekranlarında yayınlanan CandaÅŸ Tolga Işık ile Az Önce KonuÅŸtum programına konuk oldu. Gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Babacan, iktidara geldiklerinde yapacakları adımları anlattı.

"MERKEZ BANKASI VE TÜÄ°K BAÅžKANLARINI GÖREVDEN ALACAÄžIZ"

Babacan, "Merkez Bankası ÅŸu anda Sayın ErdoÄŸan'ın kullandığı bir kasa. Biz ne yapacağız? Ä°lk önce Merkez Bankası BaÅŸkanı ve TÜÄ°K BaÅŸkanını deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Merkez Bankası BaÅŸkanı adayları önce Plan Bütçe Komisyonu'nda kendilerini anlatacak. Soru cevap seansı baÅŸlayacak. Milletvekilleri ve basın soracak. Önce toplumun terazisine çıkacak." ifadelerini kullandı.

"HERKES BEN BU ÜLKENÄ°N VATANDAÅžIYIM DÄ°YECEK"

"TürklüÄŸü Anayasa'dan çıkaracak mısınız?" sorusuna da yanıt veren Babacan, "Ortak Politika Metni'nde böyle bir ÅŸey yok ama DEVA Partisi'nin hazırlığında vatandaÅŸlık tanımının yenilenmesiyle ilgili hazırlık var. VatandaÅŸlığı daha kapsayıcı, kucaklayıcı vatandaÅŸlık tanımı hale getiriyoruz. Türk ve Türklük kelimesi anayasanın birçok yerinde geçiyor ama bunların hiçbirisine dokunmuyoruz ama vatandaÅŸlık tanımını bütün vatandaÅŸları kuÅŸatacak ÅŸekilde yeniliyoruz. Vatandaşımız Türk-Kürt-Laz-Roman-BoÅŸnak da olsa kim olursa olsun ben bu ülkenin vatandaşıyım diyecek" dedi.

"HDP DESTEK VERÄ°RSE MUTLU OLURUZ"

HDP konusunda da konuÅŸan Babacan, "Millet Ä°ttifakı, 6 partiden oluÅŸuyor. HDP, ayrı bir ittifak içerisinde ÅŸu anda dolayısıyla teknik olarak burada olması mümkün deÄŸil. HDP ve baÅŸka partiler Sayın KılıçdaroÄŸlu'na destek verirlerse biz çok mutlu oluruz, bu iyi bir ÅŸeydir." dedi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.