Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

17 Mart 2023 - 04:50
Sel felaketinde can kaybı 17 oldu
Adıyaman'da da 2 kişi yaşamını yitirirken, toplam can kaybı 17'ye çıktı.
Sel felaketinde can kaybı 17 oldu

KahramanmaraÅŸ depremlerinde büyük hasar alan Åžanlıurfa ve Adıyaman'ı bu kez de sel felaketi vurdu.Selde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiÄŸi bölgeden bir acı haber daha geldi. Arama kurtarma ekipleri, Åžanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde sel sonucu bodrum katı suyla dolan bir alışveriÅŸ merkezinde 1 kiÅŸinin cansız bedenini buldu.

HAYATINI KAYBEDENLERÄ°N SAYISI 17'YE YÜKSELDÄ°

Cesedin kayıp olduÄŸu bildirilen temizlik görevlisi Ömer Zaman'a ait olduÄŸu belirtildi. Böylelikle sel nedeniyle Åžanlıurfa'daki can kaybı 15'e yükseldi. Adıyaman'da da 2 kiÅŸi yaÅŸamını yitirirken, toplam can kaybı 17'ye çıktı.

ANNE KIZI ARAMA ÇALIÅžMALARI SÜRÜYOR

Adıyaman'ın Tut ilçesinde saÄŸanak sonrası meydana gelen selde kaybolan anne ile kızının bulunması için baÅŸlatılan çalışmalar ise sürüyor. SaÄŸanak sonrası ilçe merkezinden geçen derenin dün taÅŸması sonucu kaybolan kiÅŸilerin bulunması için aralarında Mersin Sahil Güvenlik Su Altı Arama Kurtarma, polis dalgıç, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin bulunduÄŸu yaklaşık 500 kiÅŸilik ekip görev yapıyor. Ä°ÅŸ makinelerinin de destek verdiÄŸi çalışmalarda kayıp olduÄŸu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ulaşılmaya çalışılıyor.

EÅŸinin 2 aylık hamile olduÄŸunu aktaran Bedir Tekdal, "Kızım 2 yaşına girince aşıya gidecektik. 2 aylık bir çocuÄŸumuzu, 2 yaşındaki çocuÄŸumuzu birlikte götürürüz dedik ama ikisini de götüremedik." diye konuÅŸtu.

SURİYE UYRUKLU 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Dün Åžanlıurfa Ä°tfaiye MüdürlüÄŸü ekiplerinin Veysel Karani Mahallesi'nde yürüttüÄŸü çalışma sırasında Yavuz 12 Apartmanı'nın bodrum katında Suriye uyruklu olduÄŸu anlaşılan 5 kiÅŸinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Sel felaketinde can kaybı 17 oldu! Kaybolan anne ve kızı arama çalışmaları sürüyor

VATANDAÅžLARA "EVLERÄ° BOÅžALTIN" ÇAÄžRISI

Åžanlıurfa ValiliÄŸi, devam eden saÄŸanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaÅŸları, evlerini boÅŸaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiÄŸi belirtildi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.