Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

21 Mart 2023 - 05:18
Deprem bölgesindeki 4 ilde kademeli eğitim başlıyor.
Deprem nedeniyle eğitime ara verilen 4 ilde kademeli eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da bazı ilçelerde 27 Mart'ta yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.
Deprem bölgesindeki  4 ilde kademeli eğitim başlıyor.

Deprem bölgesinde okulların yeniden açılacağı tarih belli oldu. Bakan Özer 4 ili iÅŸaret etti.

Özer'in açıklaması ÅŸu ÅŸekilde:

KahramanmaraÅŸ, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizin bazı ilçelerinde 27 Mart itibariyle yüz yüze eÄŸitim baÅŸlayacak. EÄŸitim sadece saÄŸlam raporu olan okulda yapılacak.

DiÄŸer illerimizde olduÄŸu gibi eÄŸitim öÄŸretimi Çevre ve Åžehircilik Bakanlığımız tarafından saÄŸlam raporu verilen okullarda gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Taşımalı eÄŸitimle süreçleri ilerleteceÄŸiz. Hiçbir çocuÄŸu maÄŸdur etmeyeceÄŸiz. Aileler müsterih olsun.

8 ve 12. sınıflarla ilgili bir dizi kararlar aldık. Ä°kinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması. Destek kursları aldık. LGS ve YGS sınavlarına hazırlanmalarıyla ilgili her türlü desteÄŸi veriyoruz. Hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasını bine çıkaracağız.

6 ilimizde olduÄŸu gibi merkez ilçelerin tamamında deÄŸil, hayatın normalleÅŸtiÄŸi ilçelerde baÅŸlamak üzere inÅŸallah eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlayacağız.

Malatya'da Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçeleri, Adıyaman'da Kahta, Gerger, Sincik ve Samsat ilçeleri, KahramanmaraÅŸ'ta Andırın ve Ekinözü ilçeleri, Hatay'da YayladaÄŸ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsus ilçelerinde eÄŸitim öÄŸretim baÅŸlıyor.

 Yüzyüze eÄŸitim ,Kademeli ,Meb 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.