Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.04.2024
Ä°stanbul /

15 Nisan 2023 - 05:21
Başbakana sis bombası atıldı
Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya, katıldığı kalabalık bir programda suikast girişimi düzenlendi. Fumio'nun bulunduğu bölgeye boru şeklinde bir bomba fırlatılırken o anlarda büyük kargaşa yaşandı. Bomba 50 saniyenin ardından patlarken Fumio, yara almadan bölgeden tahliye edildi. Olayı gerçekleştiren şahıs ise gözaltına alındı.
Başbakana sis bombası atıldı

Japonya BaÅŸbakanı KiÅŸida Fumio'nun ülkenin güneydoÄŸusundaki Wakayama eyaleti ziyaretinde iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının faaliyetine katıldı. KiÅŸida, LDP adayıyla, yerel saatle 11.30 sularında bölgede bulunan Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarında bir araya gelerek, kampanya sürecini görüÅŸtü. Japon BaÅŸbakan'ın, konuÅŸma yapması öncesinde bir suikast giriÅŸimi yaÅŸandı.

50 SANÄ°YE SONRA PATLADI
BaÅŸbakan kürsünün yakınlarındayken bir kiÅŸi, eliyle o tarafa doÄŸru bir cisim fırlattı. Metal boru ÅŸeklindeki bomba yere çarpmasıyla büyük bir ses çıkarttı. O sırada ortamda kargaÅŸa yaÅŸanırken Fumio alandan tahliye edildi. Bomba ise 50 saniye sonra patladı.

ANBEAN KAMERADA
KiÅŸida'nın herhangi bir yara almadığı belirtilirken olaya karışan kiÅŸi ise gözaltına alındı. Öte yandan yaÅŸananlar anbean Japon televizyon kanalı tarafından da kayıt altına alındı.

ESKÄ° BAÅžBAKAN SUÄ°KASTA KURBAN GÄ°TMÄ°ÅžTÄ°
Ayrıca olay ülkede büyük bir ÅŸok etkisi yaratırken, ülkenin eski BaÅŸbakanı Åžinzo Abe'nin geçen temmuzda suikast sonucu hayatını kaybettiÄŸi akıllara geldi.

Japonya ,BaÅŸbakan ,Sis Bombası ,Suikast 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.