Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.04.2024
Ä°stanbul /

05 Mayıs 2023 - 05:17
Wagner, Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu
Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin, mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.
Wagner, Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu

Wagner mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

MÜHÄ°MMAT NEREDE DÄ°YE SORMUÅžTU

Rus güvenlik ÅŸirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, mühimmat verilmediÄŸi için öldürüldüklerini belirttiÄŸi savaÅŸçıların görüntüsünü yayımlayıp Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu ve Genelkurmay BaÅŸkanı Valeriy Gerasimov’a bağırarak mühimmatın nerede olduÄŸunu sormuÅŸtu.

"Kremlin'in aÅŸçısı" olarak da tanınan Prigojin, kendisine ait "Konkord" adlı ÅŸirketin sosyal medya hesabı üzerinden Ukrayna’daki savaÅŸta yaÅŸadıkları mühimmat sorunuyla ilgili video yayımladı.

 

"MÜHÄ°MMAT VERMEYENLER CEHENNEMDE YANACAKLAR"

Gece yayımlanan videoda kısa süre önce öldürülmüÅŸ Wagner savaÅŸçılarının cesetlerini gösteren Prigojin, bu savaÅŸçıların birilerinin çocukları ve birilerinin babaları olduÄŸunu belirtti. SavaÅŸçıların mühimmat yetersizliÄŸinden öldürüldüÄŸüne dikkati çeken Prigojin, mühimmat vermeyenlerin “cehennemde yanacaklarını” dile getirdi.

Prigojin, bağırarak sinirli ÅŸekilde yaptığı konuÅŸmada, “Bizim yüzde 70 oranında mühimmatımız yetmiyor. Åžoygu! Gerasimov! Nerede mühimmatlar? Bakın bunlara (yerdeki cesetlere)!” dedi.

"ZENGÄ°N KULÜPLERÄ°NDE OTURUP KEYÄ°FLERÄ°NE GÖRE SAVAÅžIN KADERÄ°NÄ° BELÄ°RLÄ°YORLAR"

Kendilerine mühimmat vermeyenlerin zengin kulüplerinde oturduklarını, keyiflerine göre savaÅŸçılarının kaderlerini belirlediklerini öne süren Prigojin, depolarda var olan mühimmatın Wagner’e gerektiÄŸi kadar verilmesi halinde kayıplarının 5 kat daha az olacağını savundu. Prigojin, “(SavaÅŸçılar) buraya gönüllü geldiler ve ölüyorlar.” ifadesini kullandı.

Åžubat ayından bu yana Prigojin, "kendilerine artık mühimmat temin edilmediÄŸini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istiyordu.

Prigojin, Rus ordusundan gereken mühimmatın kendilerine verilmemesi halinde Ukrayna askerleri ile çatıştıkları Bahmut’tan savaÅŸçıların bir bölümünü çekeceklerini söylemiÅŸti.

Prigojin, yayımladığı videoda Åžoygu ve Gerasimov’a bağırarak mühimmat istemiÅŸti.Prigojin, yayımladığı videoda Åžoygu ve Gerasimov’a bağırarak mühimmat istemiÅŸti.

ÅžUBAT AYINDAN BU YANA DESTEK Ä°STÄ°YORDU

Åžubat ayından bu yana, Rus güvenlik ÅŸirketi Wagner'in kurucusu Prigojin "kendilerine artık mühimmat temin edilmediÄŸini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istiyordu.

Wagner ,Ulrayna ,Bahmut ,Çekilme 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.