Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.04.2024
Ä°stanbul /

12 Temmuz 2023 - 06:09
Kremlin: Ukrayna'ya garanti verilmesi son derece tehlikeli olur
Kremlin'den yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın olası NATO üyeliğine bakışımız olumsuz. Batı'nın Ukrayna'ya güvenlik garantileri vermesi tehlikeli bir hata" denildi.
Kremlin: Ukrayna'ya garanti verilmesi son derece tehlikeli olur

NATO'da Ukrayna'nın katılımına dair olumsuz açıklamalar yapılırken, Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü saÄŸlaması, son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliÄŸini ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,Ukrayna'nın Rusya ile savaşı devam ederken NATO üyesi olamayacağını belirterek, "Müttefikler uzlaÅŸtığında ve ÅŸartlar karşılandığında Ukrayna'ya NATO'ya katılması için davet göndereceÄŸimizi açıkça ortaya koyduk." ifadelerini kullanmıştı.

Stoltenberg'den Ukrayna'ya ret

Ukrayna'nın uyması gereken ancak eksik kaldığı konuların neler olduÄŸu sorulan Stoltenberg, ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Ä°ki boyut var. Birincisi savunma ve güvenlik kurumlarını ne kadar modernize edebilecekler, yolsuzlukla mücadele dahil yönetiÅŸimi nasıl güçlendirecekler. Bunlar NATO'nun her geniÅŸlemesinde deÄŸerlendirilen konular. Çünkü iyi yönetiÅŸim ve güçlü savunma ve güvenlik kurumları istiyoruz. Ayrıca NATO ile birlikte çalışabilir silahlı kuvvetler istiyoruz. Savunma ve güvenlik kurumlarının modernize edilmesi için çalışıyoruz. Çok yıllık programla da birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışıyoruz.

Bir baÅŸka boyut da Ukrayna'da devam eden savaÅŸ. Ukraynalı askerler tüm dünyayı etkileyen cesaret gösterdiler. Ancak tüm müttefikler savaÅŸ devam ederken Ukrayna'yı tam üye yapmama konusunda hemfikir."

Zelenski tepkili

Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Volodomir Zelenski, Twitter hesabından NATO'nun tutumunu ÅŸu sözlerle eleÅŸtirdi:

"Ne Ukrayna’nın üyeliÄŸi ne de davet için bir takvim belirlenmemiÅŸ olması eÅŸi görülmemiÅŸ ve absürt bir durumdur. Ayrıca aynı zamanda Ukrayna’yı davet etmek için ‘koÅŸullarla‘ ilgili muÄŸlak ifadeler eklendi. GörünüÅŸe göre Ukrayna’yı ne NATO’ya davet etmek ne de Ä°ttifak’ın bir üyesi yapmak için bir hazırlık bulunuyor."

Kremlin ,NATO, Açıklama ,Ukrayna



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.