Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.04.2024
Ä°stanbul /

05 AÄŸustos 2023 - 06:47
İmran Han yolsuzluktan tutuklandı
Görevi sırasında aldığı hediyelerden dolayı yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan eski Pakistan Başbakanı İmran Han, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pakistan polisi, mahkeme kararıyla Han'ı Lahor şehrindeki evinde tutukladı.
İmran Han yolsuzluktan tutuklandı

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre, eski Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han, baÅŸbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Ä°slamabad Mahkemesi, hakkında tutuklama kararı verdiÄŸi Han'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han, Ä°mran Han'ın tutuklandığını açıkladı.

EVÄ°NDE GÖZALTINA ALINDI

Ä°slamabad'daki bir mahkeme, Han'a makamı gereÄŸi verilen hediyelerden elde ettiÄŸi satış gelirini bildirmediÄŸine hükmetti. Kararın açıklandığı mahkeme binası önünde, aralarında bazı savcıların da olduÄŸu belirtilen kiÅŸilerin "Ä°mran Han bir hırsız" diye bağırdı. Karar sonrası Han, Lahor'daki evinde gözaltına alındı. Han Mayıs ayında da duruÅŸmaya gelmediÄŸi için gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmıştı.

BAÅžBAKANLAR ALDIKLARI HEDÄ°YELERÄ° BÄ°LDÄ°RMEKLE YÜKÜMLÜ

Pakistan yasalarına göre baÅŸbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri "Toshakhana" adı verilen departmana bildirmekle yükümlü. PTI hükümeti döneminde Ä°mran Han'a sunulan hediyelerin bildirilmediÄŸi belirtiliyor.

100'DEN FAZLA DOSYASI VAR

Han 2018 yılında baÅŸbakanlık görevine gelmiÅŸ ancak geçen sene yapılan bir güven oylaması sonucu görevden alınmıştı. Han hakkında, görevden alındığı Nisan 2022'den bu yana 100'den fazla soruÅŸturma dosyası ortaya koyuldu.

HAN DAVALARIN SÄ°YASÄ° AMAÇLA HAZIRLANDIÄžINI SAVUNUYOR

Eski baÅŸbakan ve taraftarları bu davaların siyasi amaçla hazırlandığını savunuyor. Han, Rusya ve Çin ile dostane iliÅŸkileri yüzünden ABD'nin muhaliflerle iÅŸ birliÄŸi yapıp, siyasi kariyerini bitirmeye çalıştığını iddia ediyor.

iMRAn Han , Gözaltı , Tutuklama ,Pakistan ,Yolsuzluk



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.