Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
06.05.2024
Ä°stanbul /

25 Nisan 2024 - 13:27
Çorlu'daki tren kazası davasında karar açıklandı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılanan 13 sanıktan 9'una, 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.
 Çorlu'daki tren kazası davasında karar açıklandı

 

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk EÄŸitim Merkezi Salonu'nda görülen davanın 20. duruÅŸması yapıldı.

DuruÅŸmaya tutuksuz sanıklar dönemin Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Åžefi Özkan Polat, Köprüler Åžefi Çetin Yıldırım, dönemin Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, TCDD Üst Yapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, dönemin Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras, yol kontrolörü Burhan Ortancıl, dönemin Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, dönemin Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, dönemin TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, mühendisler Tevfik Baran Önder, Deniz Parlak ve Kubilay BaÅŸkaya, kazada ölenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.

DuruÅŸma, mahkemeye sunulan belgelerin okunmasıyla baÅŸladı. Daha sonra karar öncesi sanıklara son sözleri soruldu.

Sanıklardan Karasu ek iddianame ve mütalaa da görevini yapanın cezalandırılmak istendiÄŸini ileri sürerek "Halkalı'dan Kapıkule'ye kadar olan hatla ilgili uyarıları ve denetimi yazışmalar ile bildirmiÅŸtim. Görevimi yerine getirdim. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

DiÄŸer sanıklar da suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiÄŸi kısa aranın ardından açıkladığı kararda "Taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Karasu'ya 17 yıl 6 ay, Kurt'a 16 yıl 3 ay, Aslan'a 15 yıl, Polat'a 13 yıl 9 ay, Önder'e 10 yıl, Meriçli, Parlak ve BaÅŸkaya'ya 9 yıl 2'ÅŸer ay, Aras'a ise 8 yıl 4 ay hapis verdi.

Heyet, sanıklardan Kaytan, Ortancıl, Yıldırım ve Çubuk'un ise beraat etmesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca sanıklardan Aslan, Karasu, Kurt ve Polat'ın hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.