Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1115 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2021 - 15:53

AK Parti MKYK'sı belli oldu

Büyüt
Küçült
AK Parti MKYKsı belli
AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda yer alan isimler belli oldu. 50 olan asıl üye sayısı 75'e, 25 olan yedek üye sayısı da 35'e çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi öncesi yaptığı açıklamada, "Yapacağımız tüzük tadilatı ile 50 kişilik bir Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) değil şimdi 75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

75 kişiye çıkartılan yeni MKYK'de ise 47 yeni isim yer aldı. Önceki listede yer alan 22 kişi liste dışı kaldı.

MKYK’da 47 yeni isim

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böğürlen, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emre Ete, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Hasan Sert, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Menderes Türel, Metin Külünk, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Mücahit Birinci, Nurcan Dalbudak, Ömer ileri, Özlem Zengin, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuğba Varol Çokal, Türk İslam Karakoç.

Liste dışında kalan isimler

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban.

Binali Yıldırım Genel Başkanvekili olacak

Listeye giren isimler arasında en dikkat çekenlerden biri eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım.

Genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını açıklanmasının ardından Yıldırım'ın, Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti Genel Başkanvekili olacağı öğrenildi.

Eski iki bakan MKYK'da

Eski Adalet Bakanı ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yeni MKYK üyeleri arasında yer aldı.

İYİ Parti'den AK Parti'ye katılan Tuba Vural Çokal

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da listede yer aldı. Vural'a rozetini geçtiğimiz yıl grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel de MKYK listesinde yer alıyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türel, "AK Parti 7. Olağan Kongresi'ne 07, Antalya damgası. Mustafa Köse ve Tuba Vural Çokal milletvekillerimizle birlikte MKYK listesindeyiz. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız ve destek olan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ayşe Böhürler

AK Parti MKYK listesinde yer alan isimlerden biri de gazeteci ve Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler oldu.

Böhürler, AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alıyor. 2001-2012 yılları arasında da Ak Parti MKYK üyeliği görevini yürütmüştü.

“Türkiye güzeli” de asıl üye!

AK Parti MKYK’sının en ilginç asıl üyelerinden biri de herhalde “Türkiyeli güzeli” Seda Sarıbaş ismi olsa gerek.  Bir dönem AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanlığı'nı da yapan Seda Sarıbaş tercihi partinin popülizme itibarda geldiği noktayı göstermesi açısından ilginç olmuş.

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu'nun oğlu Mücahid Birinci

İstanbul seçimlerinin ardından siyasette adından söz ettirmeye başlayan Yavuz Bahadıroğlu'nun oğlu Mücahid Birinci de MKYK listesine girdi.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024