Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1028 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2021 - 06:14

DEVA Partisi 1. Olağan Kongresini Babaca nın katılımıyla Gerçekleştirdi.

Büyüt
Küçült
DEVA Partisi 1. Olağan Kongresini  Babaca nın katılımıyla
DEVA Partisi 1. Olağan Kongresini Fatih Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Gerçekleştirdi.Coşkulu katılımla gerçekleşen kongrede Deva Partisi Babacan da bir konuşma gerçekleştirdi.

Babacanın konuşmasından satırbaşları:

- DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan, "Hayat tarzı, dini, inancı, etnik kimliÄŸi nedeniyle dışlanan, iÅŸe alınmayan, daha az ücret alan bütün kadınların yanındayız." dedi.

 

Babacan, partisinin Fatih ilçe kongresinde yaptığı konuÅŸmada, kadınların siyaset ve toplumdaki yerini hak ettikleri gibi güçlendireceklerini söyledi.

 

Hedeflerinin her alanda eÅŸitlik olduÄŸunu ifade eden Babacan, "Senelerce bu ülkede laiklik, kadınların kıyafeti üzerinden tartışıldı. Erkekler rahat tabii. Kadınların başındaki örtüyle kavga ettiler. Gün oldu, devran döndü, kadınların kılık kıyafetiyle kavgaya tutuÅŸan bir baÅŸka zihniyet peyda oldu. Kullanılan bu dil, tüm toplumu etkiledi." diye konuÅŸtu.

Babacan, kadınlara yönelik baskılara da dikkati çekerek, "Hayat tarzı, dini, inancı, etnik kimliÄŸi nedeniyle dışlanan, iÅŸe alınmayan, daha az ücret alan bütün kadınların yanındayız. Åžiddet maÄŸduru olan her kadının, 'Kimlerden? Üzerinde ne vardı? Saat kaçta, neredeydi?' demeden yanındayız. Kadına karşı ÅŸiddet faillerinin tümü, hukuk önünde hesap verene kadar kadınların yanındayız. Ä°stanbul SözleÅŸmesi'nin yanındayız." ifadelerini kullandı.

 

GeçmiÅŸteki yanlış uygulamaların en çok kadınları etkilediÄŸini belirten Babacan, kadınların, siyasette hak ettikleri yeri bulmaları için özel gayret içinde olmak gerektiÄŸinin bilincinde olduklarını kaydetti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024