Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2017 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2021 - 14:47

Karadeniz'de askeri müdahale sinyali

Büyüt
Küçült
Karadenizde askeri müdahale
Rusya, Ukrayna'daki gerginliğin savaşa dönüşebileceğini ve buna müdahale edebileceğini söylerken, Türkiye, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'e geleceğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yetkilisi, Ukrayna'ya destek için önümüzdeki haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri göndereceklerini söyledi. Washington, gemilerin boğazlardan geçişi için Türkiye'ye bildirim yaptı. Türk Dışişlerinden yapılan açıklamada ise, 2 savaş gemisinin Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimin 15 gün önce yapıldığı belirtilerek, gemilerin 4 Mayıs'a kadar bölgede kalacağı aktarıldı.

"TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR"

Açıklamaların peş peşe geldiği savaş ortamında, Rusya Karadeniz'de savaş uyarısı yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya kendi sınırları içerisinde ordusunu dilediğince hareket ettirme hakkına sahiptir. Ukrayna'nın doğusundaki mevcut gelişmeler, büyük çaplı askeri müdahale olasılığını artırıyor. Gerginlik tam teşekküllü bir savaşa dönüşebilir" denildi.

"SAVAŞ, UKRAYNA İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLUR"

Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitriy Kozak ise, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesindeki gelişmelere, gerekirse vatandaşlarına yardım etmek için müdahale edebileceklerini söyledi. Kozak, "Her şey yangının ne kadar büyük olacağına bağlı. Çatışmaların şiddetlenmesi Ukrayna için sonun başlangıcı olabilir. Eğer Devlet Başkanımız Putin'in dediği gibi Donbass'ta bir Srebrenitsa senaryosu yaşanırsa, görünen o ki oradaki vatandaşlarımızı korumak zorunda kalacağız" diye konuştu. Bu sözler, Rusya'nın son yıllarda Ukrayna kriziyle ilgili yaptığı en sert açıklama olarak gösterildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024