Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 1121 kez okundu.
Yazının Tarihi :   13 Haziran 2022 - 07:11:12

2023-E- GİDERKEN, SİSTEM TARTIŞMALARI

Büyüt
Küçült
2023-E- GİDERKEN, SİSTEM

Hüseyin Demir

 


 


2023-E- GİDERKEN, SİSTEM TARTIŞMALARI  


Hüseyin Demir 


 Türkiye 2023 de yapılacak seçim atmosferine girdi.


Uzun bir zamandır iktidar ile muhalefet arasındaki en büyük kavga, Cumhurbaşkanı’nın konumuna ilişkin.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi neredeyse Erdoğan’ın şahsıyla özdeşleşti.


Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda aldığı pozisyonla Başkanlık sisteminden gelen güçlü ve kararlı bir yönetime sahip olmanın faydalarını fazlasıyla gördü.
Ortada henüz bir ateşkes yok ama Tayyip Erdoğan her gün savaşın, hatta dünyanın kaderini değiştirecek önemli görüşmeler yapıyor ve temaslarda bulunuyor olması, Bizim muhalefette ciddi rahatsızlık yaratıyor.
Yedi parçalı muhalefete göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değil, detayları tam belli olmamakla birlikte zaten denenmiş olan güçlendirilmiş parlamenter sistem geri gelmeli deniliyor.
Bu konuda yedili ittifakın kendi aralarında da bir netlik yok. Yani kazayla bunlardan biri seçilirse o makama oturmayı ret mi edecekler belli değil. 


Diğer taraftan Yedi genel başkanların toplantı sonuçlarından çıkan sonuçlara göre, 7’si de cumhurbaşkanı olacak! Bu nasıl olacak? 
CHP’nin öncülüğünde kurulan 7’lı masada Kulislerde konuşulanlara göre  
Cumhurbaşkanlığı adayı, 7’lı masa dışında bir isim olur ve seçilirse, masadaki  
Genel başkanlar cumhurbaşkanını yönetecek bir konseyi oluşturacaklar.  
Kılıçdaroğlu aday olup kazanırsa 1’inci yardımcısı Meral Akşener, 2’nci yardımcı, masadaki en yaşlı kişi olan Temel Karamollaoğlu olacak.  
Bakanlıklar ise oy oranına göre paylaştırılacak. 

CHP liderinin aday olmaması ve masadaki genel başkanlar dışında bir ismin aday olması durumunda ise seçilecek adayın 7’lı masadaki genel başkanlar tarafından yönetileceği iddia ediliyor. Bakanlıkların ise oy oranına göre paylaşılacağı ifade ediliyor. CHP’nin en çok bakanlığa sahip olacağı, ardından da İYİ Parti’nin geleceği belirtiliyor. Geriye kalan partilerin genel başkanlarına ise kabinede koltuk verileceği iddia ediliyor. 


Yedili ittifakın tabanının dahi anlayamadığı ve dahi hayal ettikleri seçimi kazandıklarında devleti idare konusunda hiçbir plan, proje leri olmayan, sadece sistemden söz eden bu ittifakın Parti temsilcilerinin normal şartlarda bayramlarda dahi birbirinin elini sıkmayacağını ’Bir tiyatro sahnesiyle karşı, karşıya olunduğu gerçeğini de dile getiren bir taban da yok değil. Tam bir siyaset oyunu oynuyorlar. Vatandaşın dünyevi ve uhrevi problemlerine nasıl çözüm üreteceklerini ortaya koymaları gerekirken,  varsa yoksa ERDOĞAN gitsin de ülke ne duruma düşerse düşsün zihniyetiyle hareket ediyorlar. Seçmen de muhalefetin bu tiyatrosundan sıkılmadı değil.  


 


Bu ülkeyi yönetecek bir başkanlık sistemi oluşturulmuştur. Adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemdir.  


Uyumsuzluğa, olumsuzluğa meydan vermiş parlamenter sisteme dönmek fetrete davetiye çıkarmaktır. Fetret nedir? Başıbozukluktur, anarşidir, zaaftır. Geçmişte bu millet parlamenter sistemi yaşadı. Neredeyse her sene seçim yapılan, her on senede bir ihtilal oluşturan, ülkeyi vesayete sürükleyen bir sistemi yedili ittifak yeniden bu milletin başına getirmek istiyor.  


Bu gün Ülkeyi idare edecek lider deki özellikler bu milletin özünde olan özelliklere sahip olma durumudur.  


Bu milletin özündeki yönetim şeklinde,  Bütün meselede ve dahi her çağda Müslümanların yönetiminin; makul, doğru, bütün Müslümanlığı kucaklar, bütün insanlığı kucaklar, bütün Türk âlemini kucaklar, bütün mazlum milletleri kucaklar olması lazımdır. Bütün bunları tek başına yapamasa bile kurumsallaşmayı buna göre yapması lazımdır. Bunu yapacakta yeryüzünde yalnız Türk milletidir. Türk milleti deyince de burada en ufak ırki, kavmi bir endişe rekabet korku söz konusu değildir. Çekinecek bir konu değil ben türküm arkadaş. Türk olmak başka kavimlere, başka etnisitelere, kardeşlerimize ne üstünlük taslamak anlamına gelir ne gözdağı vermek anlamına gelir ne komplekse girmek anlamına gelir. 


Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ve dahi 20 senedir bu ülkeyi yöneten Erdoğan sayesinde Ülkemiz,  


Yıllarca geri bırakılmışlıktan, vesayetçilikten, dünya Müslümanlarından ve dahi Türk soydaşlarımızdan uzaklaşmamızdan, Memuruna bir aylık maaşını veremeyecek duruma gelmiş ekonomik çöküntüden kurtarılıp bölgesinde ve dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında kendine yer bulmuş bir ülke haline getirilmiştir. Öyle birilerinin küçümsediğine bakmayın.   


Bu dünyada büyümek, büyük mesele… 


Selam ve dua ile. 06/06/2022 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024