Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 7665 kez okundu.
Yazının Tarihi :   22 Kasım 2020 - 12:04:19

CAHİL!

Büyüt
Küçült

İsmail Kaya (Šarić)

 


 


Cahil kelimesi sıfat olup, sözlükte 1. Anlamı “Eğitim ve öğrenim görmemiş kimse”. 2. Anlamı ise “Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan kimse” olarak tanımlanmaktadır.


 


Hakikatte ise anlamı; Tevhid bilgisinin ne olduğunu bilmeyip, evrensel insan hak ve davranışlarının ne kazandırıp ne kazandırmadığının farkında olmamaktır. Gerçek manada Tevhidin manasını bilmeyenler, nasıl bir bataklıkta ve şirk içinde olduğunun farkına varamazlar. Bu manada, bu asırda bile medeni toplum olarak nitelendirildikleri halde, dünya genelinde cahiliyeyi yaşamaktayız. İnsanların birbirlerine karşı olumsuz tutum ve davranışları cehaletten ileri gelmektedir.


 


Tevhid bilinci bunu fark etmemizi ve şirkten kurtulmamızı sağlar. Sözlükteki anlamı ile bir insan, ne kadar iyi bir eğitim almış olursa olsun, Tevhid bilinci kazanmamışsa, mutlaka cahili tutum ve davranışlar sergileyecektir. İslam öncesi cahiliye döneminde nasıl kız çocuklarından utanılıyorsa, bugün halen daha kız çocuklarından utanan, erkek çocuk isteyen aileler var. Yine İslam öncesi cahiliye döneminde çok kadınla ilişkiye girmek, nikahsız yaşamak varsa, bugün de nikahsız yaşamayı benimseyen insanlar var. Varlıklarını, zenginliklerini ilah edinenler varsa, bugün de ilah edinenler var. Demek ki cahillik halen devam ediyor, medeni toplum dense de. Tevhid bilincidir, insanı cehaletten kurtaran, medeni yapan. Tevhid bilinci ile kurtulur insanoğlu kötü hasletlerden, şirkten.


Selam ve Dua İle…


İsmail Kaya – Şariç


22.11.2020


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024