Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 1361 kez okundu.
Yazının Tarihi :   02 Kasım 2022 - 07:49:18

TÜRKİYE YÜZ YILI

Büyüt
Küçült
TÜRKİYE YÜZ

Hüseyin Demir

 


Hüseyin Demir
Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti doğdu ve tarih sahnesindeki yerini aldı. Tarih mecburi rota değişikliğinden tecelli etmiştir. Anadolu topraklarında kurduğumuz 3-üncü Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Osmanlı Devleti Türk’tür, Selçuklu Devleti Türk’tür. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar gökten zembille inmedi, Osmanlı Devleti’nde yetiştiler. 20. Yüzyıl Türk milletinin beka ve Türk milletinin de toparlanma yüzyılıdır. Cumhuriyetin ilk yılları tek parti dönemidir, 71 yıllık parlamenter sistem hayatı Cumhuriyetin ikinci dönemidir, üçüncü dönemi ise Cumhurbaşkanlığı sistemidir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye Yüzyılı beyanı yepyeni bir ivme kazandırmıştır.
Cumhurbaşkanı, Millete gelin Türkiye Yüzyılı Vizyonunu birlikte oluşturalım diyor. 17 başlıktan oluşan yüz yıl projesini açıklıyor.
Türkiye, ruh köklerine dönme yoluna girdi.
Türkiye, önce dünyanın denge gücü olduğunu ispat etme yolunda da ilerliyor. Ve dahi, sonra da son limanı, sığınağı olduğunu gösterecek…
Bugün Türkiye’nin dünyanın denge unsuru olmaya başlaması, yarın dengeleri bizim kurabileceğimizin bir göstergesidir.
Türkiye Yüzyılı gerçekleşmesi içinde, hem maddî hem de manevî (bilim, düşünce, kültür, siyaset ve sanat’ta gerçekleştirilecek) atılımlar bakımından çok iyi hazırlanılması gerektiği de biliniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin yüzyılını şekillendirmeye koyulmuş. Dahası dünya düzenine el atmış. Dünyadaki vesayet mekanizmalarını devirmeyi tasarlamış. Türkiye’yi de yeni dünyanın merkezine koymuş.
Barışın, başarının, bilimin, dijitalin, değerlerin, gücün, halkın, huzurun, iletişimin, istikrarın, istikbalin, kalkınmanın, sürdürülebilirliğin, şefkatin, üretimin, verimliliğin yüzyılı şeklinde devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi küresel siyasetin küresel gücü haline getirmeye niyetlenmiş. Adına da Türkiye yüz yılı demiş.
Anlaşılan o ki, Türkiye yüz yılı, İstiklalin ve İstikbalin yüz yılıdır. İnsanlarımızın tamamının istiklalinden emin bir şekilde istikbaline güvenle bakabileceği bir Türkiye için yeni Projeler, yeni programlar, yeni eserler, yeni hizmetler peşinde koşmaya devam edilecek. Kadim devlet geleneğinden alınan ilhamla sosyal destekler başta olmak üzere her alanda millete daha kuşatıcı hizmetler sunulacak. 
 Türkiye’nin geleceği için Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşla bir sözleşme yapmak istiyor.
Türkiye’yi "küresel ve bağımsız bir büyük güç" yapmak için birlik ve beraberlik çağrısı yapıyor.                                                                        Ülke içinde vesayet mekanizmalarını yıkmış, devlet ve millet bütünleşmesini sağlamış bir lider olarak şimdi de "küresel vesayet mekanizmalarına meydan okumayı" öneriyor. Türkiye’yi dünya siyasetinin merkezi bir aktörü haline getirmeyi taahhüt ediyor.                                                                                  Bu amaçla da birlik ve beraberlik çağrısı yapıyor.
Özetlersek, "Birlik, büyüklük, bağımsızlık."
Diyor ki Erdoğan, bu ülkede bir vesayet mekanizması vardı ve toplumu çeşitli biçimlerde ayrıştırıyordu. Makbul olmayan vatandaşlar vardı. İnancından dolayı, etnik veya mezhepsel kimliğinden dolayı dışlananlar vardı. Vesayet mekanizmaları, iktidarların muktedir olmasına engel teşkil ediyordu. Bu nedenle ne ekonomik büyüme ne de demokratikleşme istenen seviyeye ulaşabiliyordu. Kendi içinde bu tür gerilimlere hapsolmuş bir Türkiye, enerjisini tükettiğinden zayıf kalıyor ve dışa bağımlılığı aşmak mümkün görünmüyordu.
Yirmi yıllık AK Parti iktidarında birçok proje ve birçok hizmet bulabilirsiniz. Fakat en devrimci ve dönüştürücü olanı, milli iradenin devlet yönetimini devralmasıydı. Erdoğan bu aşamadan sonra yeni bir mücadelenin başlayabileceğini işaret ediyor. Her vatandaşın birçok siyasi farklılığı olabilir ama eğer önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak istiyorsanız gelin birlik olalım, ülkedeki vesayet mekanizmalarını kırdığımız gibi dünyadaki vesayet mekanizmalarını yıkıp Türkiye’yi bir yıldız haline getirelim diyor.
Selam ve dua ile. 02/11/2022

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024