Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 628 kez okundu.
Yazının Tarihi :   12 Ekim 2024 - 23:24:11

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Büyüt
Küçült
YENİ DÜNYA

İsmail Kaya (Šarić)

 


 


 


Ülkemizde her gün kadın cinayetleri, diğer cinayetler olsun, hırsızlık, gasplar, tecavüz olayları ve diğer asayiş olayları git gide artmaktadır. Bu olaylar o kadar arttı ki sokakta sanki normal insan kalmadı. Bütün bu olumsuzlukların yaşanmasının sebebini kötü giden ekonomiye bağlayamayız. Bir ülkede böyle olumsuz olayların artmasına sebep olan bir üst akılın olduğunu düşünüyorum.


Bu üst akılın derdi ne ki bizim gibi ülkelerle uğraşıp duruyorlar? Üst akıl ile empati kurarsak, onun bizim gibi ülkelerin doğal zenginlerini ele geçirmek ve işlerinin kolaylaştırmak için kaosa ihtiyaç duyar. Bu değerleri elde etmek için kaostan beslenirler. Bunu 1980 öncesi de ülkemizde gördük. Bugün insanlarımız sokağa çıkmaktan veya çocuklarını sokağa çıkarmaktan tedirgin olmaktadırlar. Üst akıl kaos çıkarmak için TV yayınlarından, bilhassa zararlı içerikli dizi ve filmlerden, bilgisayar ve cep telefonlarında ki zararlı içerikli oyunlardan faydalanarak, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin psikolojisini bozmaktadır. Psikolojisi bozulan inşalar, sosyal birer varlık olmaktan çıkıp, tabiri caizse birer canavara dönüşmektedirler. Böyle bireyler sevgi ve merhamet gibi güzel duyların farkında bile olmadıklarından birer suç makinesine dönüşebilmektedirler.


İnsani değerlere sahip olabilmek için, güzel bir ahlaka sahip olmak gerekir. Bunun için yukarıda sıraladığım zararlı tesirlerden korunup, diğer insanlarla daha fazla vakit geçirip, onlarla sevgiyi paylaşıp, sosyalleşmekle güzele, iyiye kavuşabiliriz. Bizler anne baba olarak kendimizi ve çocuklarımızı bu zararlı tesirlerden korumalıyız. Üst akılın vazifesi bizleri bölüp yönetmek, hatta parçalayıp, ülkemizi ele geçirmektir. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin. Devletimizi düşmanlara karşı her daim galip kılsın. Bu yeni dünya düzeninde küçük ve zayıf ülkelere hayat hakkı yok maalesef. Bugün Filistin de ve Lübnan da büyük bir soykırım yaşanıyor, ancak hiçbir ülke israil’e dur diyemiyor. Öyle anlaşılıyor ki bu üst akıl, dur diye bilecek ülkelerin yöneticilerini satın almış ve o ülkeleride yani dünyayı da yönetiyor. Yine de Allahtan ümit ederim ki bu soykırım bir an önce durur, Filistin özgürlüğüne kavuşur, dünyaya barış gelir.


Allah’ın arzı geniş, O’nun verdiği nimetler yeryüzünde ki tüm insanlara yeter. Bunu tüm insanlar anlamalı ve dünya barışı gelmeli. Amin.


Selam ve dua ile…


İsmail Kaya – Šarić


12.10.2024


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024