Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4619 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:15

Arsa Satışına Belediye Meclisi Üyesinden İptal Dilekçesi

Büyüt
Küçült
Arsa Satışına Belediye Meclisi Üyesinden İptal

Seyitömer Mah. Taşköprülüzade sok'ta 177 metrekarelik Fatih belediyesine ait arsanın satış ihalesinde  200.000 ytl AKPARTİ Fatih İçe Başk.Yard. Veysi Kurşun un kardeşinin kayınpederi Neşat Şahinlere satışı sonucunda belediye meclisi karıştı.Meclis üyelerinden dürüdtlüğü ile tanınan Yakup KARAOĞLU  konu ile ilgili olarak Meclise ihalenin iptali için dilekçe vererek  bu satışın şaibeli olduğunu ve ihalenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

     Satışa konu olan arsa iki ay önce ihaleye çıkartılmış satış bedeli olan 170.000 ytl (kdv)haiç bulunduğu için ihale iptal edilmişti.Aynı arsanın hemen hemen aynı bedel ile ikinci ihalede 200.000 ytl satışı herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandığı biliniyor.Bu durum AKParti Fatih ilçe teşkilatındada sıkıntı yarattı.Bazı ilçe başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri bu durumu Fatih belediyesi ihalesinde şaibe kabul edilemez görüşünde birleştiler.

      Teşkilat üyeleri Veysi Kurşun Beyin bu konuda parmağı oduğu görüşünde birleşiyorlar.

      En az 450.000 YTL değerinde olduğu belirtilen arsanın  gerçek bir ihalede en kötü şartlarda 500.000 Ytl değerle satışı gerçekleceğini bildirdiler..Bu konuda görüşü sorulan bir ihale komisyon üyesi :İhalenin herkese açık olduğunu ve bu ihaleye sadece iki kişinin katıldığını ,bu durumda kendilerinin yapabileceği herhangi birşeyn olmadığını belirtti.

  İhalenin etik değerlere uygun olmadığını bildiren  ve fiyatın çok düşük olduğunu Belediye Başkanı Sn:Mustafa Demir Bey'e telefon ile bildirmek isteyen AKPARTİ Fatih ilçe Başkan Yard.Başkana ulaşamadığını ifade etti.Diğer AKPARTİLİ ilçe yönetim kurulunda bulunanalarda etikliğe aykırı lık  tan bahsettiler.

İptal dilekçesi veren Yakup Beyle de yapmış olduğumuz telefon görüşmesin dede olayın belediye başkanı  bilgisi dahilinde gerçekleştiği kannatinde olduğunu söyledi.İhalenin vermiş olduğu dilekçe ile iptal edildiğini ve olayın takipçisi olmaya devam edeceğini bildirdi.Bu dilekçe ile yönetim ile papaz duruma geldiklerini ama Fatihin bir karışını kimseye yedirmiyeceğini bildirdi.

     İhale de adı sıkça zikredilen Veysi Kurşun Beyinde olay hakkındaki düşüncelerine baş vurduk.Bir yakınının cenaze merasiminde olduğu  halde telefonla sorularımızı yanıtlayan Veysi Kurşun.İhaleyi alan kişininin zaten o arazide 1963 yılından beri ikamet ettiğini belediyenin yeri satışa çıkarma kararından sonra içinde oturduğundan dolayı ilk kendisine fiat teklifi bulunulduğunu belediye ile görüşülerek alınan kara gereği ihale açıldığını bununda vicdani olara tamamaen hakkaniyetli bir yaklaşım olduğunu vurguladı.Kendisinin bu olaylardaki müdahalesinin olamadığını sadece yönlendirme ve fikir konusunda yardımcı olduğunu bunuda her zaman yaptığını ve yapacağını bildirdi.Tamamen karadenizli bir grubun bu olayı büyütmekten başka bişey olmadığını vurguladı  bu olayın bu kadar nasıl bu hale geldiğini anlayamadığını bildirdi.Olayın herkesin gözü önünde ve bilgisi ile gerçekleşen olay olduğunu sırf bir grubun olayı büyütmesinden başka birşey olmadığını vurguladı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024