Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4493 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 15:00

Binlerce Fatih’li iftarını Sümbülefendide birlikte açtı

Büyüt
Küçült
Binlerce Fatih’li iftarını Sümbülefendide  birlikte

Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti

Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir’in ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen iftar yemeÄŸinde yaklaşık 3 bin kiÅŸi iftarını bir arada açtı. Ä°ftar saatinden bir süre önce baÅŸlatılan çalışmalarla Sümbül Efendi Camii çıkışı ve etrafına 170 masa 1800 sandalye konuldu.

Tek bir dağıtım noktası oluÅŸturulan bölgede iftar saatine yaklaşılırken semt sakinlerinin doldurduÄŸu masalarda, bazı vatandaÅŸlar kendi getirdiÄŸi yiyecekleri masada oturanlarla paylaÅŸtı.

Ä°ftara 10 dakika kala Milli EÄŸitim Eski Bakanı ve AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Nimet BaÅŸ, TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Burhan Kuzu, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Baha ÖÄŸütken ile Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir alana gelerek halkı selamladı.

Nimet BaÅŸ, Burhan Kuzu, Ahmet Baha ÖÄŸütken ve Mustafa Demir, ezanın okunmasıyla iftarını vatandaÅŸlarla birlikte yaptı.

Ä°ftar sonrası kısa bir konuÅŸma yapan Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir, vatandaÅŸların ramazanlarını tebrik ederek düzenledikleri bu iftara katılan vatandaÅŸlara teÅŸekkür etti.

BaÅŸkan Demir, sokak iftarlarının 2006 senesinde ilk olarak kendileri tarafından yayalaÅŸtırma çalışması yapılan Yedikule GençaÄŸa Caddesi’nde baÅŸlattıklarını, ÅŸu anda tüm Türkiye’ye yayıldığını ve bundan da büyük mutluluk duyduÄŸunu söyledi.

Sokak iftarlarının çıkış noktası hakkında bilgi veren BaÅŸkan Demir, ramazan ayında Anadolu’daki kendi çocukluklarında yaÅŸadıkları adetlerden bahsetti. Demir, “Annelerimiz piÅŸirdiÄŸi yemeklerden az da olsa mutlaka komÅŸulara gönderirdi. Aynı ÅŸekilde komÅŸularımız da bize. Bir de bakardık sofralarımız çeÅŸit çeÅŸit yemekle donanırdı. Büyük ÅŸehirlerde bu adetler azaldı ve yok oldu. Biz de komÅŸuluk iliÅŸkilerinin geliÅŸmesi ve çocuklarımızın gelecekte anlatacakları ramazan anıları arasında yer alacağına inandığımız sokak iftarlarını baÅŸlattık ve devam ettiriyoruz.” dedi.

BaÅŸkan Mustafa Demir, her gün ilçenin farklı bir semtinde sokak iftarları düzenlediklerini belirterek ilginin gün geçtikçe daha da attığını söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da, kendisinin bir süre Sümbül Efendi Cami civarında oturduÄŸunu ve birçok eski komÅŸusunu bu sokak iftarı sayesinde gördüÄŸünü belirterek, vatandaÅŸlarla birlikte açık alanda yapılan bu tür iftarlarının bereketli geçtiÄŸini söyledi.

Kuzu, sokak iftarlarının öncülüÄŸünü gerçekleÅŸtiren BaÅŸkan Mustafa Demir’i de tebrik etti. Kuzu, Oruç tutmanın sadece aç kalmak demek olmadığını, fakir ve fukaranın halinden anlamaya vesile olduÄŸunu ifade etti. Kuzu, büyükÅŸehirlerde komÅŸuluk iliÅŸkilerinin bitmek üzere olduÄŸuna dikkat çekerek, sokak ve parklarda yapılan bu iftarlarla belediyelerin yeni yetiÅŸen nesle ileride anlatabilecek hatıralar bıraktığını söyledi. BaÅŸta hükümet olmak üzere Türkiye’de birçok kuruluÅŸun Afrika’ya yardım için çalışmalar baÅŸlattığını belirten Kuzu, Türkiye’de günde 120 milyon ekmek üretildiÄŸini ve 12 milyonunun ise çöpe gittiÄŸi bilgisini vererek, bir yanda açlık ve sefalet varken diÄŸer yanda ise israfın kol gezdiÄŸine dikkat çekti. Kuzu, bu ülkenin vatandaÅŸları olarak hepimizin israftan kaçınması gerektiÄŸini söyledi.

KonuÅŸmaların ardından Doç. Dr. Nihat HatipoÄŸlu, kürsüye çıkarak vatandaÅŸlarla ramazan sohbeti gerçekleÅŸtirdi. Büyük bir ilgi ile takip edilen HatipoÄŸlu’nun sohbetinin sonunda BaÅŸkan Mustafa Demir tarafından kendisine teÅŸekkür çiçeÄŸi takdim edildi. HatipoÄŸlu kendisine hediye edilen çiçek buketini açarak, içindeki çiçekleri BaÅŸkan Demir ile birlikte kendisini dinleyen vatandaÅŸlara dağıttı. Fatih Belediyesi’nin düzenlediÄŸi sokak iftarları öncesinde sanatçı Emre ErmiÅŸ ve ekibinin canlı

olarak seslendirdiÄŸi tasavvuf müziÄŸi eserleri, iftar sonrasında da orucunu açan vatandaÅŸlara keyifli dakikalar yaÅŸattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024