Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3587 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2012 - 11:34

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Harvard Üniversitesi’nde Ödül Aldı

Büyüt
Küçült
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Harvard Üniversitesi’nde Ödül
Dünyada mobil imzayı uygulayan ilk belediye olarak Fatih Belediyesi’nin bilişim teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalar tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Amerika’nın Boston şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi’nde “Bilişim Teknolojilerinin Yerel Yönetimde Başarılı Uygulamalarına Örnek” başlıklı bir sunum yaptı.Sunum sonunda dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen törende Mustafa Demir’e “e-Yönetişim” ödülü verildi.

Konuşmasına başlarken öncelikle bölgenin tarihi önemi ve doğal yapısını özetleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada’da bulunan Sultanahmet Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı, Dikilitaş  gibi dünyaca tanınan tarihi eserler hakkında yapılan koruma, yenileme ve restorasyon çalışmaları hakkında salonu dolduran izleyicileri aydınlattı.

Bilişim  teknolojileri ile ilgili sunumunda “Bilişim ve Teknolojinin Yerel Yönetimde Başarılı Uygulamalarına Örnek” başlığında, Fatih’te uygulanan örnek proje “Kent Bilgi Sistemi” ni tanıtan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dünyada ilk kez Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Mobil İmza” ve en son projesi olan “Fatih Mobil” uygulaması  hakkında detaylı bilgiler verdi. Dünyanın en iyileri arasında yer alan, en kapsamlı ve geniş veritabanına sahip web uygulaması olan “Kent Bilgi Sistemi” içeriğindeki “Fatih Mobil” uygulaması ile en son Aralık 2011’de TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir sadece günümüz ihtiyaçlarını değil gelecekte de oluşması muhtemel ihtiyaçları da düşünerek hareket ettiklerini belirtti. Başkan Demir;“Bilişim alanında Türkiye’nin en önemli ödüllerini alan Fatih Belediyesi’nin çalışmaları e-devlet uygulamasının ilk adımlarını da oluşturuyor.Kapsamlı mobil belediye uygulamasını hayata geçirdik. Belediyecilikle ilgili tüm bilgilerin elektronik ortamda, şeffaf bir şekilde yer almasını sağladık. Günümüzde Fatih İlçesiyle ilgili her türlü bilgiye internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz, birçok işlemi belge gerekmeden, belediyeye dahi uğramadan gerçekleştirebilirsiniz. Hem zaman hem de kaynak açısından çok büyük tasarruf sağlıyoruz” dedi.

İnteraktif sunum akademisyen ve öğrenciler tarafından  büyük bir ilgiyle karşılandı. Soru cevap kısmında projeler hakkında  çeşitli soruları  yanıtlayan Mustafa Demir’e, bilişim teknolojilerinin yerel yönetimlerde hizmete dönüştürülmesinin iyi bir örneği olması nedeniyle  e-Yönetişim ödülü verildi.

“Kent Bilgi Sistemi” nedir?

“Kent Bilgi Sistemi” bölgedeki varlıkların niteliklerini, üst- alt doku ve yapısını, akıllı haritalarını, sosyo- ekonomik durumlarını tanımlayan tüm bu verilere ait sayısal ve sözel bilgilerin; belediye uygulamaları için birbirleriyle ilişkilendirilmesidir. Bu yapının sürekli güncellenen bir sisteme dönüşmesi, yönetim, denetim ve yönlendirme mekanizmalarının daha hızlı, verimli, güvenilir, zamanında, ekonomik ve etkin işlemesi  için, bilgi toplama, sunma ve hizmet üretmede tam koordinasyonun sağlanmasıdır. Otomasyon sistemimiz “Coğrafi Bilgi Sistemi” (GIS) ve “Yönetim Bilgi Sistemi” (MIS) den oluşan bir bütündür ve toplam 22 alt projeden oluşan tam anlamıyla entegre bir sistemdir.

“Mobil İmza” Nedir?

Dünyada ilk kez Fatih belediyesi tarafından uygulanan “Mobil İmza” sistemine göre vatandaşlar sadece cep telefonlarını kullanarak bilgi edinme, teklif verme, işyeri ruhsatı talebi, bir binanın veya bölgenin imar durumunu öğrenme benzeri işlemleri kolayca gerçekleştirebiliyorlar. Geleceğin teknolojisi olarak görülen sistemle artık belediyeye gelmeye, çeşitli evraklar, belgeler hazırlamaya gerek kalmıyor. Hem zaman hem kaynak olarak büyük tasarruf sağlayan, hayatlarını kolaylaştıran bu uygulamaya vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor.

Fatih Mobil Nedir?

Fatih Mobil, vatandaşların mobil cihazlarından Fatih ilçesi ve Fatih Belediyesi hakkında bilgi alabildikleri, interaktif belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabildikleri bir uygulamadır. Başkan, Fatih Belediyesi İletişim Merkezi, İlçe Rehberi, e-belediye, Güncel, Kültür Sanat ve Hizmetler olmak üzere 8 ana başlık altında toplanan uygulamaların altında 65 adet alt modül yer alıyor. Bu modüller sayesinde yönetim bilgileri, alo belediye, resimli öneri ve şikayet mesajı gönderme, borç sorgulama, borç ödeme gibi işlemler kolaylıkla yapılabiliyor. Fatih Mobil ile mobil cihazlarla kültür sanat etkinlik takvimini takip edebilir, nöbetçi eczane, Fatih fotoğraf galerisi, gezilecek yerler, sosyal tesisler, güncel haberler ve duyurular hakkında bilgi alınabilir.  Tüm belediye yayınlarına erişim imkanı, ihale ilanları, nikah randevu takvimi, vergi dönemi hatırlatmaları gibi çok geniş bir yelpazede hizmet sunan Fatih Mobil, sürekli güncellenmekte ve geliştirilmektedir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024