Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5053 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:35

FATİH BELEDİYES İKİNCİ BÜYÜK YIKIM İÇİN GÜN SAYIYOR

Büyüt
Küçült
FATİH BELEDİYES İKİNCİ BÜYÜK YIKIM İÇİN GÜN

Sulukuleden sonra yenileme alanı olarak belirlediği tüm hukuksal girişimlere rağmen vaz geilmeyen ve ağırdan ağıra özel bir şirket için yasal alt yapısı hazırlanarak teslim edilmesine az kalan Ayvansaray Ramazan Bayramından sonraki günü bekliyor.

 Kentsel dönüşümden dolayı evleri yıkılacak olan mahalleliler bu duruma karşı 19 ağustos tarihinde  gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldılar. Yaklaşık 40 senedir oturdukları evlerinden çıkartılmalarına çok tepkiliydiler.

Tüm tepkiler sulukule gibi havada kalıyor. Mustafa Demir Fatih Belediyesinin hukuk ve vicdan tanımaz tutumları ile yıkım günü beklenmekte.

Sulukule halkı gibi cılız bir direnişten çok sert bir direnişle karşılaşılacağı aşikar.Zira Fener Balat ve Ayvansaray sakinleri kurdukları dernekle seslerini duyurmayı ve süreci uzatmayı şu ana kadar başarmışlardı.

Çevikkuvvetten de her an yardım istenebileceği uyarısı ile tetikte bekleyen çevik kuvvet görevlileri tarih belli olmasada kendilerinin bu olay hakkında bilgilendirildiklerini söylediler.

Sözümona yıkımın Ramazanda yapılmasını istiyen ismi lazım olmayan proje kurumuna karşılık Mustafa Demir’in en azından Bayram sonrası ricası çok manidar bulunuyor.

Bayram sonrası  yıkım olacağı ve evleri boşaltma tebligatı ellerine ulaşan mahallelinin büyük tepkisi ulusan tv ve medyadada yer almıştı.

Yasanın ve kanunun tüm gücünü ve kolluk kuvvetlerini tüm ihitşamıyla yanında olduğu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in  Fatih’in çağdaş alt yapı ve mimariyle dünya şehirleri arasında olacak  idealine adım adım yaklaştığı görülüyor. Uygulamada mahallenin rant yapacak kısımları ,köşeleri , ve birimlerinin isitimlaktan nasibini alması içe çok manidar.

 

19-ağustosta ayvansaray sakinlerinin yapmış olduğu gösteri ve basın açıklaması için ltf adresi tıklayın





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024